Actualizare 6 Aprilie, ora 20:30: Aplicația Clips a fost lansată pe App Store, este disponibilă în limba română și poate fi descărcată pe toate dispozitivele iPhone 5s și mai recente, iPad mini 2 și mai recente, iPad Air și mai recente și iPod touch generația a 6-a. Dimensiunea aplicației este de 49 MB.


Apple a anunțat marți după-amiaza lansarea aplicației Clips, prin care le oferă utilizatorilor de iPhone și iPad o modalitate simplă și distractivă de a crea și partaja videoClips expresive.

Grație interfeței unice și tehnologiilor avansate, Clips poate genera filmulețe, fără a cere utilizatorilor să interacționeze cu cronologii, piste sau instrumente de editare complicate. Procesul de creație video începe fie cu selectarea imaginilor dorite din Biblioteca Foto, fie cu înregistrarea imaginilor direct din aplicație, prin simpla apăsare a butonului roșu.

După ce materialele dorite au fost selectate / înregistrate, utilizatorii vor putea selecta filtrele artistice, baloanele, formele, caracterele emoji și melodia dorită. De asemenea, ei vor putea adăuga postere cu fundaluri animate și text ce poate fi modificat.

În plus, Clips îi încurajează pe utilizatori să adauge subtitrări și texte în filmulețele lor cu caracteristica Titluri Live. Aceasta are capacitatea de a-ți recunoaște vocea (în 36 de limbi), adăugând subtitrări și titluri animate. Generate automat, pe măsură ce vorbești, subtitrările vor apărea în clipul video și vor fi sincronizate „perfect” cu vocea ta. Stilurile subtitrărilor și titlurilor vor putea fi modificate cu ușurință, iar acolo unde vocea ta nu a fost recunoscută cum trebuie ori semnele de punctuație sunt greșite, vei putea interveni prin atingerea textului dorit.

Clips le oferă utilizatorilor iPhone și iPad o nouă modalitate de a se exprima prin video și este incredibil de ușor de folosit. Efectele, filtrele și impresionantele Titluri Live au fost gândite pentru Clips astfel încât să permită oricui să creeze videoClips cu aspect grozav și ușor de partajat prin numai câteva atingeri de ecran – Susan Prescott, vicepreședinte Apple pentru Marketing Produs.

Toate videoClipsle realizate cu Clips pot fi partajate direct pe cele mai populare rețele sociale sau platforme de video, deci inclusiv pe Facebook, YouTube, Vimeo și nu numai. De asemenea, filmulețele generate de Clips vor putea fi partajate și prin Mesaje (iMessage), unde marele avantaj este că aplicația îți va sugera cui să trimiți, bazându-se pe identificarea fețelor prietenilor care apar în clip.

Aplicația Clips nu este disponibilă încă, din păcate, Apple anunțând că ea va putea fi descărcată și instalată de către doritori începând cu luna viitoare. În ceea ce privește compatibilitatea, Clips va putea fi instalată pe toate dispozitivele iPhone 5s (și mai recente), iPad Air (și modelele mai recente), iPad Pro, iPad mini 2 (și modelele mai recente) și iPod touch generația a 6-a cu iOS 10.3 (sau ulterior).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.