Apple a făcut la sfârșitul acesta de săptămână un anunț important pentru acei utilizatori care posedă un iPhone în garanție și vor să îi schimbe ecranul singuri sau într-un service neautorizat. Potrivit unui mesaj intern trimis de compania americană angajaților din magazinele proprii și din service-urile autorizate, iPhone-urile care au avut ecranele reparate de către terți vor rămâne în continuare acoperite de garanția internațională de un an sau de garanția AppleCare.

Astfel, compania americană anunță că va accepta să repare (gratis) acele dispozitive iPhone ce nu au ecrane originale, atât timp cât ele mai sunt în garanție, iar problema acuzată de utilizatori nu are legătură cu ansamblul ecran. Apple le solicită angajaților din magazine și Furnizorilor de Service Autorizați Apple ca atunci când un utilizator vine cu un iPhone cu ecranul schimbat, dar cu garanția valabilă, și cere repararea unei probleme ce nu are legătură cu ecranul să inspecteze cu atenție dispozitivul pentru a găsi eventualele fraude sau falsificări (deci implicit pentru a determina dacă au avut loc intervenții și asupra altor componente, inclusiv asupra acelora care sunt acuzate ca fiind defecte). În cazul în care nu sunt găsite nereguli, tehnicienii pot solicita schimbarea dispozitivului sau înlocuirea piesei defecte, fără a-i cere clientului să plătească.

În cazul în care se găsesc nereguli la iPhone-ul cu ecran schimbat, respectivul dispozitiv nu mai este acoperit de garanția internațională Apple ori problema este asociată ecranului (ce a fost schimbat într-un loc neautorizat), clienții vor fi informați că pentru a beneficia de reparație vor trebui să plătească, suma urmând a fi calculată pentru fiecare caz în parte. În cazul în care clientul refuză să plătească, atunci Apple le permite angajaților și partenerilor să refuze să îi rezolve problema.

Mai mult decât atât, dacă prezența piesei terțe (ecranului) face ca reparația în centrele Apple și ale partenerilor să eșueze ori strică mai tare dispozitivul, Apple a instruit angajații și partenerii să le ceară clienților să plătească tarifele de înlocuire a pieselor ori a dispozitivelor ce sunt aplicate dispozitivelor ieșite din garanție. În cazul în care aceștia refuză, personalul Apple poate refuza repararea problemei acuzate inițial de către utilizator și va returna dispozitivul iPhone în stadiul actual.

Mesajul companiei Apple mai acoperă și situațiile în care clienții vin cu un iPhone cu ecran schimbat într-un loc neautorizat și solicită înlocuirea acelui ecran cu unul original Apple. Potrivit companiei, acestor clienți li se va solicita prețul standard de schimbare a ecranului pentru tipul de dispozitiv pe care îl posedă, chiar dacă au plătit pentru AppleCare+.

Anunțul făcut acum de către Apple denotă o schimbare a politicii de service, compania americană nefiind anterior de acord să mai repare acele dispozitive care au suferit intervenții neautorizate asupra ecranelor ori care aveau ecrane de la terți instalate, chiar dacă erau sau nu acoperite de garanția internațională. Această schimbare este una binevenită pentru clienții Apple care au spart ecranele dispozitivelor iPhone în timp ce acestea se mai aflau încă în garanție, întrucât le va permite să schimbe ecranele fără a pierde garanția și fără a achita costurile mari percepute în service-urile companiei americane.

În concluzie, trebuie menționat că continuare Apple și furnizorii de service autorizați vor refuza să repare acele dispozitive iPhone care au o problemă funcțională cauzată de instalarea unei carcase terțe ori a unor piese terțe, cum ar fi plăci de bază, baterii, conectori Lightning, jackuri de căști, butoane de volum, comutatoare pentru modul Silențios, butoane Trezire/Adormire și anumite microfoane. În aceste situații nu contează dacă dispozitivele sunt sau nu acoperite de garanția internațională ori AppleCare.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.