iPhone 7 Plus este cel mai popular iPhone mare lansat vreodată

0
601

Directorul general Apple, Tim Cook, a anunțat aseară, în cadrul teleconferinței de prezentare a performanțelor financiare ale Apple pe trimestrul 4 al anului 2016, că iPhone 7 Plus este cel mai popular model de iPhone „Plus” lansat vreodată de Apple, vânzându-se în cantități mai mari decât iPhone 6 Plus sau iPhone 6s Plus de la lansarea lui din septembrie 2016.

Gama de iPhone „Plus” a avut mereu câteva caracteristici ori îmbunătățite față de modelele mai mici pe care Apple le comercializează. Totuși, iPhone 7 Plus a venit cu cele mai multe exclusivități, camera iSight Duo fiind aparent unul dintre factorii care i-au determinat pe foarte mulți să îl aleagă în detrimentul iPhone 7 și al celorlalte modele mai mici.

Creșterea vânzărilor de iPhone „Plus” indică și faptul că baza de clienți a Apple începe să se obișnuiască, cu factorul de formă mai mare al dispozitivelor de 5,5 inchi și chiar să-l prefere în detrimentul modelelor mai mici. Acest lucru nu s-a întâmplat chiar din 2014 (anul în care au fost introduse primele modele de iPhone cu ecrane de 4,7 inchi și 5,5 inchi), când pentru mulți utilizatori trecerea de la un iPhone de 4 inchi la unul de 5,5 inchi era prea abruptă, astfel că s-a preferat modelul mai mic.

Având în vedere vânzările mari, Tim Cook a afirmat că Apple a subestimat cererea pentru iPhone 7 Plus, motiv pentru care au existat vreme de mai multe luni probleme cu stocurile ce au avut în cele din urmă un impact negativ asupra vânzărilor.

Din păcate, Apple nu spune cu exactitate câte dispozitive iPhone 7 Plus a vândut în total trimestrul trecut, însă noi știm că per total au fost vândute nu mai puțin de 78,3 milioane de iPhone-uri (noi, de toate felurile).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.