Cum cele mai multe zvonuri de până acum ne sugerează faptul că iPhone 8 va veni cu unele dintre cele mai radicale schimbări de design pe care le-am văzut la iPhone până acum, mai mulți artiști au conceput până acum diferite designuri ce ar putea fi mai mult sau mai puțin apropriate de cel gândit de Jony Ive și echipa sa de artiști de la Apple.

Cele mai multe dintre conceptele prezentate online în ultima vreme sunt pline de idei fanteziste, deci șansele ca ele să devină realitate sunt minime. Cu toate acestea, ele conțin și caracteristici și funcționalități pe care am putea să le vedem în iPhone 8, iar aici ne referim la ecranul din muchie în muchie cu buton principal încorporat, afișajul OLED, sistemul de alimentare wireless și carcasa din sticlă.

Așa că, fără altă vorbărie, haideți să vedem câteva dintre cele mai interesante concepte ale iPhone 8 apărute până acum:

Concepte iPhone 8

Primul concept pe care îl vom prezenta a fost realizat de Thadeu Brandao și s-a bucurat de o atenție mare în ultimele câtreva zile. Artistul și-a imaginat un iPhone cu ecran OLED mai mare din muchie în muchie, buton principal fizic încorporat, două camere iSight și două panouri de sticlă îmbinate printr-un cadru din aluminiu. De asemenea, el a adăugat în zona inferioară a afișajului un Touch Bar, dar care este în stilul butoanelor de pe Android (?). Acest Touch Bar, aidoma celui disponibil deja pe MacBook, afișează mai multe butoane contextuale pentru fiecare aplicație în parte – până acum nu s-a auzit nimic despre posibilitatea introducerii unei astfel de caracteristici pe iPhone, așa că telefonul Apple cu Touch Bar ar putea rămâne doar la stadiul de concept.

Al doilea concept a fost realizat de Veniamin Geskin și Ran Avni. Cei doi au gândit două variante de iPhone 8 diferite – una are un afișaj lat ce se extinde deasupra muchiilor, lăsând totuși o ramă deasupra și dedesubt, și una cu ecran care coboară peste aproape toate muchiile dispozitivului. De asemenea, artiștii au imaginat și un sistem de încărcare inductivă pentru iPhone, care funcționează într-o manieră similară cu cel disponibil deja pe Apple Watch.

Trecând la conceptul creat de iDrop News, acesta respectă multe dintre cele auzite de noi până acum cu privire la iPhone 8 – include un ecran OLED lipsit de ramă și buton principal, o carcasă din sticlă și o tehnologie de scanare a irisului.

Imran Taylor și ConceptsiPhone și-au imaginat un iPhone 8 cu carcasă ceramică (precum Apple Watch Edition), ecran OLED de 5,8 inchi curbat, o ramă inferioară sensibilă la atingere și tehnologie de alimentare wireless printr-un Smart Connector. De asemenea, conceptul lor vine cu o ramă destul de groasă în partea de jos și sus, făcând loc unui buton principal cu Touch ID – ambele caracteristici sunt puțin probabil să devină realitate.

Elvețienii de la Handy Abovergleich și-au imaginat un iPhone 8 „cu de toate”. După cum se poate vedea și în imaginea de mai jos, iPhone-ul gândit de ei are colțurile rotunjite destul de pronunțat, două panouri de sticlă îmbinate printr-un cadru metalic, un buton principal cu Touch ID încadrat într-o bară „Acasă” în stilul celei de pe Android (?), un conector USB-C în locul Lightning-ului clasic și compatibilitate pentru Apple Pencil.

În fine, cel din urmă concept pe care îl vom prezenta îi aparține designerului Moe Slah, acesta imaginându-și în special modul în care vor arăta aplicațiile pe un ecran din muchie în muchie și nu doar pe aspectul viitoarei generații de iPhone.

iPhone 8 urmează să fie introdus în luna septembrie a acestui an, alături de alte două modele noi de iPhone – 7s și 7s Plus, cel mai probabil. Mai multe detalii despre iPhone 8 pot fi citite în articolele pe această temă.

- Reclamă -