Browserul Google Chrome pentru iPhone și iPad este disponibil ca sursă deschisă

0
216

Google a anunțat că a adăugat în proiectul Chromium codul pentru aplicația Chrome pentru iOS, făcând-o astfel disponibilă pentru toată lumea ca și un program de tip sursă deschisă.

Potrivit Google, Chrome pentru iOS a fost ținut separat de celelalte proiecte Chromium din cauza „complexității suplimentare” cerută de platforma Apple – spre exemplu, a fost nevoie ca Chrome să fie construit folosind motorul de randare WebKit al companiei Apple. De aceea, inginerii companiei au petrecut „foarte mult timp” în ultimii ani ajustând codul Chrome pentru iOS. Procesul de dezvoltare s-a încheiat complet recent, așa că acum Chrome pentru iPhone și iPad este disponibil ca un program de tip sursă deschisă în proiectul Chromium.

Transformarea Chrome pentru iOS într-un program de tip sursă deschisă nu ar trebui să aducă imediat schimbări majore în browser, dar pe termen lung se vor vedea mai multe actualizări de calitate.

Browserul Google Chrome este disponibil pe App Store sub forma unei aplicații universale pentru iPhone, iPad și iPod touch, dar poate fi instalat numai pe acele dispozitive ce rulează iOS 9.0 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.