Iată stadiul lucrărilor la Apple Park de la sfârșitul lunii februarie

0
486

Apple își dorea să finalizeze o parte dintre lucrările de construcție la cel de-al doilea campus al său – denumit oficial „Apple Park” (dar cunoscut anterior drept „Apple Campus 2”) – până la finele anului 2016, dar acest lucru nu s-a putut întâmpla. De aceea, termenul a fost prelungit cu câteva luni, iar recent Apple a anunțat că noul său campus va fi pregătit pentru a primi angajații în luna aprilie a acestui an.

Și cum nu a mai rămas prea mult timp până la așteptata mutare, majoritatea clădirilor din campus sunt aproape finalizate, așa cum reiese și din cea mai recentă înregistrare publicată de YouTuberul Matthew Roberts. Noua filmare aeriană sosește la aproximativ o lună de ultima, care ne arăta că până la sfârșitul lunii ianuarie pe campus au apărut lămpi de iluminat, alei pietonale și mai multe locuri noi de parcare.

În momentul de față, centrul de cercetare și dezvoltare este, potrivit lui Roberts, aproape finalizat. Mai mult, panourile solare sunt montate aproape în proporție de 100% pe locurile de parcare supraterane, iar montarea lor se aproprie cu pași repezi de finalizare și pe clădirea principală cu formă inelară. Din păcate, nu același lucru se poate spune și despre impresionanta intrare în această clădire, la care încă mai este mult de muncă până va fi finalizată conform cu proiectul Apple.

În ceea ce privește peisagistica, ei bine s-au înregistrat progrese semnificative față de luna trecută. În momentul de față se remarcă prezența mult mai multor arbori deasupra intrării în tunelul care duce către subteran, dar și în multe alte zone de jur împrejurul campusului. Mai mult, aleile pietonale sunt aproape finalizate, Apple lăudându-se că noul Parc va avea nu mai puțin de 3 km de alei.

În fine, videoclipul lui Matthew Roberts arată că s-a înregistrat un progres semnificativ la centrul pentru fitness, precum și la grădina din interiorul „navetei spațiale”. În această grădină au fost plantați câțiva arbori noi și au apărut mai multe dintre facilitățile pe care Apple dorește să le ofere angajaților.

În anunțul oficial de săptămâna trecută, Apple menționa că sala de spectacole a Apple Park se va numi „Steve Jobs Theater”, după regretatul cofondator al companiei. Această sală este una dintre clădirile care nu vor fi finalizate până la mutarea angajaților din aprilie, ea urmând a fi deschisă spre sfârșitul anului curent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.