Apple oferă primele informații despre Swift 3.1 și lansarea sa

0
338

Apple a anunțat luni dimineață că este în grafic pentru a lansa versiunea 3.1 a limbajului de programare Swift în primăvara anului viitor – adică în perioada martie-iunie 2017.

Swift 3.1 are sursa compatibilă cu Swift 3.0 și va conține, în primul rând, câteva îmbunătățiri la nucleul limbajului de programare. De asemenea, potrivit companiei Apple vor fi făcute îmbunătățiri și pentru Managerul de Pachet Swift, Swift pe Linux, compilator și Biblioteca Standard.

Inginerii Apple ar trebui să finalizeze până pe 16 ianuarie 2017 schimbările majore care vor fi introduse în Swift 3.1, urmând ca de atunci încolo să își concentreze atenția pe o nouă versiune majoră a limbajului de programare, Swift 4.

Swift este limbajul de programare de tip sursă deschisă pe care Apple l-a lansat în special pentru a simplifica dezvoltarea aplicațiilor pentru sistemele sale de operare iOS, macOS, watchOS și tvOS. Versiunea 3.0 a Swift a fost lansată în luna septembrie a acestui an și introducea îmbunătățiri semnificative la nucleu, Biblioteca Standard, adiții importante la portul Linux al Swift și prima lansare a Managerului de Pachet Swift.

Mai multe informații despre Swift 3.1 pot fi citite de către cei interesați direct de pe blogul Swift.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.