Apple permite acum raportarea invitațiilor nedorite din Calendar iCloud

0
490

O parte dintre utilizatorii de iPhone, iPad și Mac care folosesc Calendar iCloud primesc de ceva vreme multe invitații nedorite în această aplicație. Prinsă pe picior greșit, compania Apple încearcă să adreseze problema, iar după ce ne-a anunțat că îi blochează pe toți expeditorii dubioși, acum a introdus un prim instrument de combatere a fenomenului negativ.

Accesând aplicația Calendar de pe iCloud.com, mai mulți utilizatori au descoperit pe parcursul weekendului apariția opțiunii „Raportați ca nesolicitat” în pagina cu detalii a tuturor invitațiilor primite de la expeditori necunoscuți (deci care nu se regăsesc în lista lor de contacte iCloud).

Acest nou instrument introdus de către Apple poate fi accesat de către utilizatori prin dublu-clic pe invitația nedorită sau prin selectarea meniului „Notificări” din partea de jos a ferestrei. Selectând „Raportați ca nesolicitat / Report Junk”, utilizatorii vor vedea imediat o casetă de dialog în care aplicația Calendar pentru web îi informează că invitația selectată a fost raportată cu succes ca nedorită.

Toate invitațiile raportate ca nesolicitate în Calendar iCloud sunt șterse din calendar, iar informațiile expeditorului sunt cel mai probabil trimise către Apple pentru investigații suplimentare (care pot duce chiar la blocarea respectivului, dacă se dovedește că are activitate îndoielnică). În cazul în care o invitație a fost raportată din greșeală de către un utilizator, acesta va putea să anuleze raportarea prin selectarea opțiunii „Nu este nesolicitat”.

Din păcate, opțiunea de raportare a invitațiilor nesolicitate este disponibilă deocamdată numai pentru unii utilizatori (noi, spre exemplu, nu am putut să o accesăm de pe niciunul dintre conturi) și numai în aplicația Calendar de pe iCloud.com. Totuși, există voci care spun că reprezentanți ai companiei Apple au anunțat că disponibilitatea ei va fi extinsă, așa cum era normal, și la aplicațiile Calendar pentru iOS și, probabil, macOS în viitorul nu foarte îndepărtat.

Trimiterea de invitații spam prin intermediul Calendar iCloud.com nu este ceva cu totul nou, însă de la Black Friday și până în prezent un număr foarte mare de utilizatori s-au plâns de faptul că primesc chiar și zilnic astfel de solicitări nedorite în aplicația Calendar, ele provenind cel mai adesea de la adrese de e-mail chinezești. Pusă în fața unui număr mare de clienți nemulțumiți, Apple a promis că va adresa problema și că îi blochează pe utilizatorii cu activitate dubioasă. Prin noul instrument, compania americană va fi mai eficientă în lupta cu cei care trimit invitații nedorite, chiar dacă utilizatorii așteptau mai degrabă un instrument ceva mai complex, care să îi și blocheze pe expeditorii dubioși.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.