iPhone și iPad au fost cele mai populare dispozitive mobile dăruite de Sărbători anul acesta, conform unor date oferite de compania de analiză a pieței, Flurry.

Compania aflată în proprietatea Yahoo! a analizat activările noi de dispozitive în funcție de producător în perioada 19-25 decembrie, descoperind astfel că produsele Apple au fost de Crăciun de două ori mai căutate (și dorite) decât cele de la Samsung.

Se pare că 44% dintre toate telefoanele noi activate în perioada mai sus amintăti au fost iPhone-uri, în timp ce numai 21% au fost Samsung-uri. Huawei, LG, Amazon, Oppo, Xiaomi și Motorola s-au clasat pe următoarele locuri, însă numărul de activări este infim (între 2% și 3%), comparativ cu cel înregistrat de dispozitivele Apple sau chiar Samsung.

Lansate în luna octombrie, telefoanele Google Pixel nici măcar nu s-au intrat în clasamentul celor de la Flurry.

O analiză similară a Flurry de anul trecut arăta că produsele Apple înregistrau 49,1% din totalul de activări de telefoane mobile noi, în timp ce dispozitivele Samsung înregistrau 19,8%.

Phabletele – smartphone-uri și tablete cu ecrane cuprinse între 5 și 6,9 inchi – au continuat să crească în popularitate în perioada de Crăciun. Se pare că anul acesta categoria phabletelor – care cuprinde iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus și iPhone 7 Plus – a însumat 37% din totalul de dispozitive activate. Telefoanele cu dimensiuni medii – precum iPhone 6, iPhone 6s și iPhone 7 – au însumat nu mai puțin de 47% din totalul activărilor. Restul până la 100% este reprezentat de telefoane cu ecrane mici (precum iPhone SE) și tablete – precum iPad și iPad mini. În cazul ultimei categorii s-a înregistrat o nouă scădere, în ciuda eforturilor susținute ale Apple de a transforma iPad într-un înlocuitor al PC-urilor.

Datele prezentate de Flurry au fost luate în perioada 19-25 decembrie din analiza a sute de mii de aplicații disponibile pe App Store și Magazin Google Play.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.