Apple a lansat săptămâna trecută versiunea finală de iOS 10.2, iar pe lângă cele menționate de compania americană în lista cu notițele lansării se mai numără o noutate importantă.

Potrivit utilizatorilor care folosesc proteze auditive Made for iPhone (MFi) împreună cu dispozitivele lor iOS, actualizarea 10.2 a sistemului de operare îmbunătățește compatibilitatea cu aceste aparate.

După ce și-a actualizat dispozitivul iPhone la iOS 10.2, un utilizator de pe Reddit a descoperit că alertarea sonoră din Găsire iPhone este redată prin difuzoarele dispozitivului iOS, în timp ce soneria apelurilor FaceTime recepționate este redată prin aparatul său auditiv ReSound 9-Series (un produs certificat MFi).

Conform mai multor utilizatori de iPhone cu proteze auditive, versiunile anterioare ale sistemului de operare iOS făceau ca alertele Găsire iPhone să fie redate prin aparatul auditiv, făcând astfel dificilă găsirea dispozitivului pierdut până la deconectarea aparatului Bluetooth. În același timp, apelurile FaceTime sunau prin difuzoarele iPhone, chiar dacă la dispozitivul iOS era conectat un aparat auditiv, iar atunci când se răspundea, apelul era direcționat din nou prin cască.

Îmbunătățirea compatibilității iPhone cu protezele auditive este o veste bună pentru utilizatorii care se bazează pe această caracteristică de accesibilitate și rămâne curios faptul că Apple nu a menționat-o în lista destul de lungă cu notițe ale lansării.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.