Aplicația VSCO permite capturarea și editarea de imagini RAW de pe iPhone

0
531

Dezvoltatorii popularei aplicații de fotografie, VSCO, au anunțat recent implementarea unei funcționalități care le permite posesorilor de iPhone 6s (Plus), iPhone SE și iPhone 7 (Plus) să înregistreze, importe și editeze imagini în format RAW.

Noua funcționalitate este acum disponibilă pentru dispozitivele care rulează iOS 10.0 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare și i se datorează în primul rând companiei Apple, care a început să permită înregistrarea și editarea de imagini în formatul RAW odată cu lansarea celei mai recente versiuni majore a sistemului de operare și cu lansarea iPhone 7 și iPhone 7 Plus.

În postarea pe blog în care anunță noua caracteristică, dezvoltatorii VSCO ne spun că formatul RAW oferă „un control creativ mai mare” asupra unei imagini, astfel că utilizatorii vor putea să ajusteze mai bine balansul de culoare și să recupereze orice detaliile pierdute în porțiunile foarte luminoase. Ei susțin că deși opțiunea de capturare a imaginilor în formatul RAW este disponibilă numai pentru cei cu iPhone 6s sau mai recent, importarea și editarea acestor imagini este posibilă și de pe dispozitivele iPhone 6/6 Plus.

Cu RAW, vei putea recupera detaliile pierdute în porțiunile foarte luminoase, ajusta în mod liber balansul de culoare și scoate la iveală potențialul complet al imaginilor RAW provenite de pe iPhone-ul sau camera ta DSLR.

Alături de RAW, cea mai nouă actualizare adusă aplicației VSCO include și o funcționalitate intitulată „Film X”. Despre aceasta, dezvoltatorii VSCO susțin că va permite modelarea după bunul plac a filmelor și a imaginilor de înaltă calitate prin intermediul instrumentelor de control intitulate „Character” și „Warmth”. Din păcate pentru unii utilizatori, Film X nu este disponibil decât dacă ai un abonament de membru VSCO X, care te costă 19,99€/an și care îți mai aduce în plus diferite „drepturi”, cum ar fi instrumente de control avansate și nu numai.

Pentru a beneficia de noile funcționalități din VSCO, utilizatorii vor trebui să descarce și instaleze versiunea 15.0 a aplicației, un lucru posibil de pe orice iPhone sau iPad cu iOS 9.0 sau ulterior instalat (iOS 10 este necesar pentru editarea și capturarea de imagini în RAW).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.