Google a publicat săptămâna aceasta clasamentul „Căutările anului 2016” în care ne prezintă cele mai populare căutări efectuate de utilizatorii motorului Căutare Google, nu doar la nivel global, ci la nivel de țară. Clasamentul este, la fel ca și în anii precedenți, populat cu destul de multe produse Apple.

La nivel global, spre exemplu, produsele Apple au ocupat cinci poziții din zece în categoria căutărilor despre Tehnologie. Așa cum era de așteptat, iPhone 7 a fost pe primul loc în această categorie, fiind precedat de Freedom 251 (smartphone-ul de 4 dolari copiat după iPhone), iPhone SE, iPhone 6s, Google Pixel și Samsung Galaxy S7. iPhone 7 Plus se regăsește și el în acest clasament, abia pe locul al șaptelea, fiind urmat de Note 7, Nintendo Switch și Samsung J7.

Anul trecut, iPhone 6s ocupa locul 1 în categoria căutărilor despre Tehnologie, iar Apple Watch venea puternic din urmă pe locul al treilea. În 2016 ceasul inteligent al Apple nu se mai găsește niciunde în top 10, chiar și în ciuda faptului că Apple a lansat versiunile Series 1 și Series 2 în luna decembrie.

Trecând la Căutările populare de la nivel global, ei bine aici locul 1 a fost ocupat de jocul Pokemon GO, care a generat o adevărată isterie în întreaga lume atunci când a fost lansat în vară și a reușit să-și păstreze popularitatea foarte mare până în toamnă. Pe locul al doilea vine din urmă iPhone 7, care a generat și el un număr impresionant de interogări pe Căutare Google. iPhone 7 este, de fapt, singurul produs Apple din topul celor mai populare căutări, fiind precedat de filmul Deadpool, Jocurile Olimpice, jocul Slither.io, Prince, David Bowie și nu numai.

În ceea ce privește România, în topul Căutări populare vom găsi iPhone 7 abia pe locul al 6-lea, fiind singurul produs Apple și, de altfel, singurul telefon inteligent care apare în acest clasament. Primul loc în acest top a fost ocupat de Euro 2016, competiția sportivă fiind urmată de „rezultate bac 2016”, „filme online 2016”, „rezultate evaluare națională 2016” și Pokemon GO. După iPhone 7 mai găsim în top 10 cele mai populare căutări pe Google din 2016 „calendar ortodox 2016”, Slither.io, „răspunsuri pixwords” și Donald Trump.

Produsele Apple nu mai pot fi găsite în niciunul dintre celelalte topuri pentru România care sunt listate de către Google, un lucru la care ne așteptam din moment ce la noi nu este prezentă o categorie Tehnologie.

Accesează pagina Căutările anului pe Google pentru a vedea ce alte lucruri au mai căutat românii anul acesta, precum și ce alte lucruri au mai fost populare la nivel global în materie de filme, seriale, știri, oameni, pierderi, evenimente sportive și muzicieni.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.