Curtea Supremă din Statele Unite ale Americii a dat marți câștig de cauză Samsung în vechiul proces cu Apple în care compania sud-coreeană a fost obligată inițial la plata unor despăgubiri în valoare totală de peste 1 miliard de dolari.

Instanța supremă a puterii judecătorești din SUA a anulat o decizie a unei Curți de Apel potrivit căreia Samsung era obligată la plata unor penalități în valoare de 399 milioane de dolari pentru că a copiat designul iPhone.

Judecătorii au decis în unanimitate de voturi că nu au informații suficiente astfel încât să se pronunțe dacă produsele în sine violează brevetele Apple sau componente care le compun. De aceea, ei au trimis cazul înapoi la Curtea de Apel Federală din Washington, cerându-i să recalculeze daunele de 399 milioane de dolari pe care o instanță inferioară a decis că Samsung trebuie să i le plătească, companiei Apple încă din 2012.

Josh Rosenstock, purtător de cuvânt Apple, a afirmat că reprezentanții companiei americane sunt optimiști că instanțele inferioare vor da din nou semnal puternic că „nu este corect să furi”. Cei de la Samsung, pe de altă parte, văd decizia instanței supreme ca și pe o victorie pentru companie și „pentru toți cei care promovează creativitatea, inovația și concurența corectă pe piață”.

Conflictul juridic dintre Apple și Samsung a început în 2011, când Apple a dat în judecată Samsung pentru încălcarea unor brevete de invenție privind designul telefoanelor mobile și al anumitor elemente de interfață. În 2012, Samsung a fost condamnată de o instanță americană la plata a 1 miliard de dolari, suma fiind redusă ulterior la 548 de milioane de dolari. Samsung a plătit companiei Apple această sumă în iarna anului trecut, însă a dus cazul la Curtea Supremă din SUA, susținând că nu ar fi trebuit să plătească 399 de milioane de dolari din acest total.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.