Samsung ar putea să-i achite Apple cu câteva sute de milioane $ mai puțin în procesul în care îi datora peste 1 miliard de $

- Publicitate -

iphone 6 plus vs Samsung Note 4 #itutorial.ro

În urmă cu câțiva ani compania Apple acționa în judecată Samsung pe motiv că gigantul sud-coreean i-a folosit în mod intenționat unele brevete de invenție proprii în telefoanele concurente iPhone, motiv pentru care în 2012 o instanță a luat o decizie favorabilă companiei americane, obligând-o pe Samsung să plătească daune de peste 1 miliard de dolari. Această sumă imensă a fost redusă ușor după ce s-a descoperit că juriul a calculat greșit o parte dintre daune, obligând în continuare compania asiatică să îi achite companiei americane despăgubiri în valoare totală de peste 900 de milioane de dolari pe motivul că i-a încălcat brevetele.

Astăzi, însă, o instanță din Statele Unite ale Americii a anunțat o nouă decizie în procesul dintre Apple și Samsung. Jurații au găsit că Samsung nu a violat întreaga imagine comercială a Apple, motiv pentru care a redus câteva sute de milioane de dolari din despăgubirile pe care asiaticii trebuie să le achite americanilor.

Astfel, din cele 920 de milioane de dolari pe care Samsung ar fi trebuit să îi achite companiei americane au fost scăzute 382 de milioane de dolari. Prin urmare, sud-coreenii ar trebui să îi achite acum companiei Apple despăgubiri în valoare de „numai” 548 milioane de dolari dacă instanțele inferioare vor decide să elimine complet această sumă sau cu câteva zeci/sute de milioane mai mult, dacă vor decide să o recalculeze. Așadar, decizia luată astăzi de instamța americană nu este una definitivă în privința sumei, motiv pentru care trebuie așteptată recalcularea ce va fi făcută de o instanță inferioară.

Termenul de „imagine comercială” se referă în la modalitățile în care un produs este ambalat și prezentat, iar pe baza lui apărarea companiei Apple a reușit să convingă instanța să stabilească în 2012 despăgubiri ce depășeau 1 miliard de dolari. După ce Samsung a făcu apel, Curtea de Apel a decis că aspectul general al iPhone „nu poate fi protejat”, solicitând astfel o recalculare (în urma căreia s-a decis că sud-coreenii au de plată 920 de milioane de dolari).

Așadar, compania Samsung a reușit să convingă o instanță că aspectul unui telefon nu poate să fie protejat, însă nu a reușit să o convingă și în legătură cu utilizarea fără drept a unor brevete Apple, cum ar fi ciupirea pentru zoom, dupla atingere pentru zoom și alte funcționalități pe care le-a folosit fără drept în dispozitivele sale.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

iOS 16.1.1 și iPadOS 16.1.1 au fost lansate pentru iPhone și iPad

iOS 16.1.1 și iPadOS 16.1.1 au fost lansate miercuri seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru...

iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat marți seară iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.2 beta 3 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat marți seară watchOS 9.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la...

macOS 13.1 Ventura beta 3 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 3 a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
10,899CititoriConectați-vă
361CititoriConectați-vă
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.2 beta 3 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

macOS 13.1 Ventura beta 3 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 3 a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la o...

watchOS 9.2 beta 3 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat marți seară watchOS 9.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la o săptămână distanță de watchOS 9.2 beta...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.