Nu toate accesoriile Thunderbolt 3 sunt compatibile cu noua generatie de MacBook Pro

0
728

Pe lângă faptul că nu are decât porturi USB-C, se pare că noua generație de MacBook Pro nu este compatibilă chiar cu toate accesoriile de acest tip.

Incompatibilitatea a fost descoperită de către Plugable în adaptoarele sale grafice TBT3-DP2X și TBT3-HDMI2X care, odată conectate la noile MacBook Pro, nu funcționau. Potrivit acestei companii, Apple a decis să oprească funcționarea cu MacBook Pro 2016 a acelor accesorii Thunderbolt 3 care folosesc cipuri de comandă furnizate de către Texas Instruments, ceea ce înseamnă că o bună parte dintre dispozitivele lansate până acum de ei, precum și de alți producători nu vor lucra cu aceste noi notebook-uri.

Apple a ales să oprească dispozitivele Thunderbolt 3 care folosesc cipurile de comandă Texas Instruments disponibile în prezent de la funcționarea cu MacBook Pro 2016. Toate perifericele Thunderbolt 3 care folosesc acest cip de comandă sunt incompatibile cu noile MacBook-uri Thunderolt 3 2016 (după cunoștințele noastre, în această categorie intră toate dispozitivele Thunderbolt 3 disponibile, inclusiv adaptoarele noastre grafice TBT3-DP2X și TBT3-HDMI2X. Cablurile noastre Thunderbolt 3 nu necesită acest cip, deci prin urmare sunt compatibile).

Din această cauză, am luat decizia dificilă de a amâna stația noastră de andocare TBT3-UD1 și evaluăm ce este necesar pentru a face această stație de andocare compatibilă cu MacBook. Stația noastră de vârf, TBT3-UDV, cu Transfer de energie/Încărcare folosește noua generație de cip de comandă de la T1 și va fi compatibilă cu MacBook-urile 2016 cu Thunderbolt 3.

Cei de la Plugable au completat ulterior că doar acele accesorii care folosesc a doua generație a chipsetului de comandă T1 USB-C (TPS65983) lucrează cu noile MacBook din cauza deciziei luate de compania Apple. Problema este că majoritatea accesoriilor folosesc prima generație a acestui chipset, respectiv TPS65982, mai ales din cauză că noile chipseturi sunt în curs de certificare la diferite categorii de accesorii. Prin urmare, mulți producători de periferice vor fi nevoiți să mai aștepte până când vor putea folosi noile cipuri solicitate de compania Apple.

Având în vedere această problemă, este recomandat ca noii utilizatori de MacBook Pro care intenționează acum sau în lunile imediat următoare să își achiziționeze periferice Thunderbolt 3/USB-C să verifice dacă dockurile, adaptoarele și celelalte produse similare sunt compatibile cu noua generație de MacBook Pro (deci folosesc cipul de comandă TPS65983). În caz contrar ei s-ar putea să constate că au cumpărat accesorii care nu funcționează cu noile lor computere.

Deocamdată nu se știe cum va proceda Apple în toată această situație, compania americană având posibilitatea de a lansa o actualizare de firmware pentru noua generație de MacBook Pro care să o facă, compatibilă și cu acele dispozitive ce folosesc vechiul controller de la Texas Instruments. Gigantul american mai are posibilitatea de a lăsa lucrurile neschimbate și obliga utilizatorii să mai aștepte câteva luni până când piața va fi populată cu mai multe accesorii Thunderbolt 3 care sunt compatibile cu cea mai recentă generație de MacBook Pro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.