Cum primele MacBook Pro cu Touch Bar și Touch Bar au început să fie săptămâna aceasta livrate către clienții care le-au comandat încă de pe 27 octombrie, Apple și-a actualizat de dimineață pagina principală a App Store pentru a include o secțiune nouă ce promovează aplicațiile pentru Mac ce au fost actualizate și sunt compatibile cu Touch Bar.

În lista întocmită de către Apple au fost incluse nu mai puțin de 14 aplicații care lucrează acum cu Touch Bar, inclusiv Day One, OmniGraffle 7, PocketCAS, Mail Designer Pro 3, Focus și 1Password (lista întreagă poate fi văzută în captura de mai jos). Desigur, printre aceste aplicații se numără și titluri precum Final Cut Pro X și djay Pro, despre care știam deja că vor fi actualizate pentru a fi compatibile cu Touch Bar, întrucât noile versiuni fuseseră anunțate la conferința de prezentare a MacBook Pro 2016 de pe 27 octombrie.

Elementele afișate pe Touch Bar diferă de la o aplicație la alta, însă merită menționat faptul că, în general, acestea le oferă utilizatorilor acces facil la scurtăturile populare și la anumite configurări, facilitându-le astfel munca. În djay Pro, spre exemplu, Touch Bar poate fi folosit pentru a controla complet redarea melodiei și pentru a accesa rapid anumite butoane de mixaj, în timp ce în 1Password apar opțiuni ce permit adăugarea și găsirea rapidă a parolelor salvate.aplicatii-touch-bar-macbook

Din lista publicată de Apple – care poate fi găsită accesând Mac App Store>Recomandări – lipsesc aplicații precum Pixelmator, Photoshop, Affinity Design și Microsoft Office, însă noi știm încă de pe 27 octombrie că acestea vor fi actualizate cu compatibilitate pentru afișajul noii generații de MacBook Pro.

Recomandarea de aplicații terțe compatibile cu Touch Bar vine într-un moment cât se poate de strategic, întrucât ieri fuseseră publicate primele recenzii la MacBook Pro 2016 și cei mai mulți jurnaliști criticau lipsa de aplicații terțe care să fie compatibile cu afișajul tactil.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.