Tastatura Google Gboard pentru iPhone si iPad a primit o actualizare importanta

0
277

Tastatura Google Gboard pentru iPhone, iPad și iPod touch a primit o actualizare importantă, care aduce mai multe noutăți notabile pentru utilizatorii ce o folosesc.

Pentru început, utilizatorii de iPhone 6s (sau mai recent) se vor bucura să știe că versiunea 1.2 a acestei tastaturi terțe este compatibilă cu 3D Touch, ceea ce înseamnă că va permite mutarea cu ușurință a cursorului printr-o apăsare mai puternică pe ecran și glisarea degetului către poziția unde doresc să plaseze cursorul. Această caracteristică nu este la fel de completă ca și cea disponibilă în tastatura implicită din iOS, care le permite utilizatorilor să mute cursorul nu doar mai la stânga sau mai la dreapta, ci și mai sus sau mai jos (un lucru care în Gboard nu este deocamdată disponibil).

Trecând mai departe, versiunea 1.2 a Google Gboard aduce compatibilitate cu noile caractere emoji din iOS 10, precum și opțiunea de a căuta și partaja contacte direct din interfața tastaturii. Toți utilizatorii care vor să se bucure de caracteristica din urmă vor trebui să meargă întâi în aplicația Gboard, să atingă „setări căutare” și să activeze „căutare Contacte” pentru a-i permite tastaturii să caute în lista lor de contacte.

Mai mult, tastatura terță a primit mai multe teme noi, inclusiv o colecție de imagini „Peisaj” pe care utilizatorii le pot descărca și folosi ca fundal pentru tastatură.

Lansată în luna mai a acestui an, tastatura Gboard a Google se remarcă prin oferirea de acces rapid la motorul de căutare al gigantului american din interiorul majorității aplicațiilor instalate pe iPhone și iPad. De asemenea, ea face rapidă și accesarea de GIF-uri, caractere emoji și aduce pe iOS caracteristica „Introducere prin glisare” din tastatura implicită de pe Android.

Actualizarea la versiunea 1.2 a tastaturii Gboard poate fi efectuată de pe App Store>Actualizări, folosind orice iPhone sau iPad cu iOS 9.0 sau orice versiune ulterioară a sistemului de operare instalată.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.