Ai iPhone 7 negru diamant? Iata de ce ar trebui sa te feresti de foliile de sticla si învelitori!

1
1805

Învelitorile și chiar foliile de sticlă/plastic pot fi o soluție bună pentru utilizatorii de iPhone care doresc să protejeze carcasele telefoanelor lor prețioase, fără ca însă să modifice forma carcaselor lor ori să le crească dimensiunile. Totuși, norocoșii care au un iPhone 7 sau iPhone 7 Plus negru diamant (jet black) ar trebui să se ferească de ele.

Mai mulți posesori de iPhone 7 și, mai ales, iPhone 7 Plus cu finisajul negru diamant au observat o problemă neașteptată atunci când au dezlipit foliile sau învelitorile pentru carcasă. Mai precis, acestea s-au dezlipit cu tot cu scrisul de pe spate (inclusiv denumirea telefonului, textul „Designed by Apple în California”, numărul de serie și pictogramele cerute de legile din anumite țări și regiuni).

Un utilizator de pe forumul MacRumors a descoperit atunci când a dezlipit învelitoarea pentru carcasa dispozitivului său iPhone 7 Plus negru diamant că toate literele și simbolurile de pe spatele dispozitivului (cu excepția siglei Apple) au rămas pe folie și au dispărut de pe carcasa telefonului. Ciudat este că în lumină toate aceste informații se pot citi cu ușurință pe folie, ca și cum ar fi fost imprimate pe ea și nu pe carcasa dispozitivului iOS.

Am avut o folie de protecție pe telefon pentru aproximativ 1 minut și am dat-o jos. Scrierea s-a șters.

Un alt utilizator a descoperit același lucru când a dat jos învelitoarea Slickwraps de pe dispozitivul iPhone 7 Plus al său, demonstrând într-un video că toate textele și simbolurile au dispărut:

Scrierea s-a desprins efectiv și a rămas pe curatul Slickwraps, ca și cum ai pune un silly putty pe o bandă desenată dintr-un ziar. Dacă ești unul dintre oamenii care speră să își păstreze telefonul ca și abia scos din cutie, s-ar putea să te deranjeze. Nu știu dacă scrisul s-a desprins din cauză că învelitoarea este lipicioasă sau din cauza instalării ei pe ud…

Unii utilizatori susțin că scrisul nu a dispărut complet, ci doar și-a pierdut din claritate și lizibilitate.

Aparent, problema nu afectează în vreun fel niciunul dintre iPhone-urile anterioare și nici măcar dispzoitivele iPhone 7 și iPhone 7 Plus pe negru (mat), argintiu, auriu și roz auriu, indiferent de folia sau învelitoarea folosită (și metoda de aplicare a ei).

Apple susține că finisajul negru diamant foarte lucios este realizat printr-un proces de anodizare și polizare în nouă pași, însă este foarte curios de ce literele și simbolurile dispar la lipirea unor folii sau învelitori (sigla companiei nu dispare, deoarece este încastrată în carcasă, la fel ca și pe celelalte modele).

Deci, chiar dacă la ora actuală nu vei vedea sute sau mii de mesaje de la utilizatori care se plâng de această problemă (ceea ce este normal, pentru că puțini dintre cei care și-au lipit o folie pe un telefon cumpărat de cel mult o lună au ales să o dea jos), ține cont de faptul că ea există și că unele folii sau învelitori (sau chiar toate) se pot dezlipi cu tot cu scrisul de pe spatele dispozitivului. Aceasta nu este prima problemă a finisajului negru diamant, fiind deja cunoscut faptul că toate carcasele lucioase de iPhone 7 și iPhone 7 Plus sunt „magneți” de amprente și se zgârie foarte ușor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.