Apple a anunțat azi-noapte rezultatele financiare pentru trimestrul trei al anului fiscal 2016, confirmând trendul descendent pe care îl previziona încă din iulie și care a început în T1 2016. Totuși, semnele sunt bune pentru trimestrul viitor.

Compania americană se așteaptă ca cifra de afaceri din trimestrul patru al anului 2016 (trimestrul 1 al anului fiscal 2017 în SUA) să fie cuprinsă între 76 și 78 de miliarde de dolari. Dacă previziunile sale din ghidajul trimestrial se adeveresc (și se adeveresc aproape de fiecare dată), atunci T4 2016 va fi primul trimestru în care Apple înregistrează o creștere anuală a cifrei de afaceri după 9 luni de minus.

Chiar dacă cifra de afaceri va fi la limita inferioară a ghidajului – 76 miliarde de dolari – ea tot va fi mai mare decât cea raportată în T4 2016 – 75,9 miliarde de dolari. Astfel, se va pune capăt scăderilor anuale raportate în ultimele trei trimestre fiscale, scăderi care au făcut ca anul fiscal 2016 să fie primul din 2001 încoace când cifra de afaceri a Apple a înregistrat o scădere anuală.

Declinul Apple din primele nouă luni ale lui 2016 s-a datorat în mare măsură primelor scăderi anuale ale vânzărilor de iPhone din istorie, precum și trendului descendent al vânzărilor de iPad și Mac. Se pare că acest trend nu va continua și în T4 2016 datorită noilor iPhone 7 și iPhone 7 Plus pentru care există o cerere surprinzător de mare, precum și datorită serviciilor, care ajung să aducă Apple venituri tot mai mari de la un trimestru la altul (în T3 2016 au înregistrat o creștere de 24%).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.