Șeful Apple își vinde noi acțiuni în valoare totală de peste 28 de milioane de dolari

0
514

Directorul general al Apple, Tim Cook, și-a vândut săptămâna aceasta alte acțiuni la compania americană în valoare de 28,7 milioane de dolari, conform documentelor depuse la Comisia SUA pentru Titluri de Valoare și Schimburi.

Cook și-a vândut nu mai puțin de 269,993 acțiuni la prețuri cuprinse între 105,95 $ și 107,37 $, suma totală câștigată de el depășind ușor 28,7 milioane de dolari. Însumând valoarea acțiunilor vândute acum cu valoarea acțiunilor Apple vândute de el săptămâna trecută, vom vedea că Tim Cook a câștigat în doar câteva zile 65 de milioane de dolari.

Înainte de a-și vinde săptămâna trecută 334.000 de acțiuni, care valorau 36 de milioane de dolari, Tim Cook a deblocat miercurea trecută titluri bonus în valoare de peste 100 de milioane de dolari pentru cei cinci ani în care a fost la cârmele companiei Apple și pentru performanțele foarte bune înregistrate de gigantul american sub conducerea lui. În total, directorul general Apple a câștigat/deblocat anul acesta 1.260.000 de acțiuni AAPL., dintre care 980.000 de acțiuni restricționate au fost deblocate pentru mandatul de 5 ani, iar restul de 280.000 de acțiuni i-au fost oferite pentru că rentabilitatea totală a Apple pentru acționari a ajuns la 61%.

Dar chiar și cu vânzarea celor aproximativ 600.000 de acțiuni din ultimele zile, Tim Cook mai posedă în momentul de față peste 1 milion de acțiuni Apple, care se estimează că valorează în jur de 110 milioane de dolari.

Un alt oficial Apple care a vândut acțiuni săptămâna aceasta este vicepreședintele executiv pentru inginerie hardware, Dan Riccio. Acesta a vândut zilele trecute 49,996 dintre acțiunile pe care le avea la compania Apple, câștigând astfel peste 5 milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.