Înainte să moară, Steve Jobs a vrut să revoluționeze televiziunea

0
712

Steve Jobs s-a retras de la conducerea companiei pe care a fondat-o pe 24 august 2011 din cauza bolii care avea să îl răpună câteva luni mai târziu, dar nu a încetat niciun moment să fie preocupat de Apple și modul în care poate schimba lumea în bine. Imediat după retragere, el i-ar fi spus jurnalistului și prietenului său Walt Mossberg că vrea să reinventeze industria televiziunii cu un pachet Apple revoluționar.

Cei de la Recode au publicat zilele trecute conversația dintre Mossberg și Jobs, care a avut loc chiar în aceeași zi în care cel din urmă s-a retras de la Apple. Cei doi au discutat despre planurile „extraordinare” ale cofondatorului Apple de a revoluționa televiziunea.

El urma să fie încă implicat. Comunicatul lor de presă a fost ambiguu în acest sens. Dar el a dorit ca eu să știu că se va implica în lucruri strategice mari și că unul dintre acestea avea să fie rezervat pentru el însuși.

Am întrebat: „ei bine, care este acela?”

El a răspuns: „Ei bine, televiziunea… cred că am găsit o modalitate de a o face și urmează să fie extraordinar. Vreau ca tu să vii, în câteva luni, și să îți arăt”.

Potrivit jurnalistului american, Jobs nu a oferit informații detaliate cu privire la planurile lui de a schimba televiziunea, așa că nu știm ce produs sau program a gândit acesta. Totuși, el crede că Jobs vorbea despre un software special integrat complet într-un dispozitiv TV.

Mossberg a mai spus că Jobs a fost de-a dreptul încântat de acest proiect și că i-a dat impresia că spre finele conversației a confirmat că dorește să revoluționeze întreaga industrie TV.

Din păcate însă Jobs nu a mai reușit să asiste la dezvoltarea proiectului pe care l-a gândit și să vină cu modificări, întrucât cancerul pancreatic l-a răpus pe 5 octombrie 2011, la mai puțin de două luni de la momentul în care discuta cu jurnalistul american.

Steve Jobs mai făcuse declarații asemănătoare cu privire la televiziune și în cartea biografică scrisă de Walter Isaacson. Acolo i-a spus scriitorului că a dorit să dezvolte un pachet TV integrat care este „foarte ușor de utilizat” și care se sincronizează cu iCloud:

Va fi cea mai simplă interfață de utilizator pe care ți-o poți imagina. Am găsit în sfârșit soluția.

De la moartea lui Steve Jobs au trecut aproape cinci ani, iar Apple, din păcate, nu a venit până acum cu revoluția în TV pe care lumea o aștepta și cu care oficialii ei s-au tot lăudat. Multă vreme cei din Cupertino și-au dorit să creeze un serviciu TV propriu care să ofere utilizatorilor acces la programele în direct și la cerere ale unor posturi TV, însă negocierile nu le-au reușit. Ei au venit în schimb cu un nou model de Apple TV în 2015, care are App Store și Siri, și au început să declare în mod repetat că „viitorul TV sunt aplicațiile”, concentrându-se pe a atrage furnizorii de conținut către această platformă și nu neapărat pe a distribui conținutul printr-un serviciu propriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.