macOS Sierra introduce o măsură de securitate suplimentară datorită Dropbox

0
139

Din cauza îngrijorărilor cu privire la securitatea datelor ce au apărut luna aceasta „mulțumită” Dropbox, compania Apple a decis să introducă o măsură nouă de securitate în sistemul de operare macOS. Potrivit dezvoltatorului Phil Stokes, macOS Sierra le cere aplicațiilor să solicite în mod explicit acordul utilizatorilor pentru a accesa caracteristicile de accesibilitate.

Mulțumită acestei măsuri de securitate suplimentară, de fiecare dată când utilizatorii accesează o aplicație care dorește să acceseze caracteristicile de Accesibilitate ale Mac-urilor lor, o casetă de dialog va apărea pe ecran, va explica motivul pentru care dorește accesarea lor și le va oferi utilizatorilor două opțiuni: de a accepta sau de a respinge accesul respectivei aplicații (decizia putând fi modificată oricând ulterior).

Îngrijorările au apărut după ce s-a demonstrat că Dropbox apare în Preferințe Sistem > Securitate și Intimitate > Intimitate > Accesibilitate, în ciuda faptului că utilizatorii nu i-au permis niciodată acestei aplicații să acceseze caracteristicile de accesibilitate. Mai multe informații cu privire la această problemă sunt disponibile într-un document de asistență ce a fost publicat pe site-ul web al Dropbox.

intimitate-accesibilitate-macos-preferintesistem

Să presupunem, de dragul discuției, că Dropbox nu face nimic rău pe computerul tău. Rămâne totuși faptul că Dropbox procesează acea capacitate. Și asta înseamnă că, dacă Dropbox are o eroare în el, este posibil ca un atacator să preia controlul computerului tău prin deturnarea codului Dropbox. Desigur, toate acestea sunt teorii, dar riscurile de securitate există până când cineva le exploatează.

La momentul respectiv Dropbox anunța că lucrează cu Apple pentru a reduce dependența față de accesul superior în macOS Sierra și că va respecta decizia oamenilor care preferă să dezactiveze permisiunile de accesibilitate ale aplicației.

Într-o nouă postare pe blog, Dropbox recomandă în continuare ca utilizatorii de Mac ce folosesc macOS Sierra să își actualizeze permisiunile de Accesibilitate, la nevoie, pentru a se asigura de sincronizarea fără probleme și pentru a accesa anumite caracteristici ale serviciului de stocare în cloud. Prin urmare, deși a introdus măsura de securitate supliemntară, Apple nu a reușit să găsească o soluție mai bună, așa că Dropbox poate funcționa deocamdată corect și complet doar dacă primește permisiunile la caracteristicile de Accesibilitate ale Mac-urilor.

Caracteristici avansate de colaborare Dropbox, cum ar fi insigna, necesită permisiuni de Accesibilitate. Îți va fi solicitat să oferi aceste permisiuni la instalarea aplicației desktop Dropbox pe macOS Sierra. Pentru a face acest lucru, urmează instrucțiunile de pe ecran. Același lucru se va întâmpla și în versiunile mai vechi de OS X în săptămânile care urmează.

macOS Sierra a fost lansat de către Apple aseară și este disponibil gratis pentru toți utilizatorii de Mac care dețin un model compatibil. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.