Compania Apple a dat drumul iMessage App Store, afișând utilizatorilor toate aplicațiile, jocurile și pachetele cu stickere create special pentru aplicația Mesaje din iOS 10.

Noul magazin pentru iMessage este adresat uneia dintre cele mai importante caracterisici noi introduse de Apple în aplicația Mesaje a iOS 10. Aceasta le permite utilizatorilor să descarce din magazin stickere sau GIF-uri pe care să le trimită prietenilor, aplicații de transfer de bani, taxi, comandă de mâncare, etc. și chiar jocuri pe care să le poată juca în doi direct din interfața aplicației Mesaje. Iar dacă ești familiarizat cu Facebook Messenger, atunci știi deja cam despre ce este vorba și în Mesaje.

Aspectul noului iMessage App Store este aproape identic cu cel al iOS App Store, ceea ce înseamnă că interfața nu va pune probleme în privința găsirii aplicațiilor. Nu la fel de intuitivă este însă accesarea noului magazin de aplicații.

Așadar, dacă ești utilizator iMessage, atunci va trebui să îi încerci toate caracteristicile noi introduse de către Apple începând cu aplicațiile. Iar dacă ai instalat iOS 10 și habar nu ai cum accesezi magazinul de aplicații și extensii iMessage, te vom ajuta noi:

Cum să accesezi iMessage App Store de pe iPhone și iPad

De ce voi avea nevoie:

Accesare iMessage App Store

 1. Deschide aplicația Mesaje de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch;iPad iOS 9 ecran principal home
 2. Accesează orice conversație cu un alt utilizator iMessage sau deschide o conversație nouă cu cineva care are iMessage;
 3. Dacă este necesar, atinge săgeata spre stânga de lângă bara de text de deasupra tastaturii;imessage mai multe afisare mesaje
 4. Atinge pictograma App Store;app store mesaje imessage
 5. Atinge pictograma Aplicații din partea stângă jos a ecranului (cele două rânduri de câte două cercuri);aplicatii mesaje
 6. Atinge Store (pictograma cu semnul +).img_0221

Se va deschide întregul magazin de aplicații pentru iMessage. În interfața Recomandări a acestuia vei găsi câteva colecții cu stickere, cum ar fi 10 aplicații iMessage pe care le iubim sau Jocuri în Mesaje? Ce tare! precum și aplicații recomandate de către Apple. De asemenea, atingând lupa din partea stângă sus a ecranului vei putea căuta orice aplicație sau joc sau sticker dorești.

În momentul de față sunt disponibile mai multe aplicații optimizate pentru Mesaje din iOS 10, printre acestea numărându-se titluri precum Games With Friends, Tic Tac Toe, Star Walk, Carrot Weather, IMDB și Zen Brush 2. De asemenea, dezvoltatorii multor jocuri cunoscute de pe App Store au lansat stickere care au în centru caracterele din respectivele titluri. Printre acestea se numără: Pac-Man, Star Wars, Angry Birds, Hello Kitty, Crossy Road și Super Mario Run.

Atunci când găsești aplicația / pachetul cu stickere / jocul dorit, atinge-i pictograma pentru a obține mai multe detalii, apoi, la fel ca și cum ai descărca o aplicație, atinge de două ori butonul Obțineți (sau prețul) pentru a o descărca/cumpăra.

Notă: În cazul aplicațiilor și jocurilor, atunci când le vei instala din iMessage App Store, acestea vor fi descărcate și în versiunile complete pe dispozitivul tău iPhone sau iPad. De asemenea, extensiile pentru mesaje ale aplicațiilor și jocurilor pe care le ai deja instalate pe iPhone sau iPad vor fi adăugate automat în Mesaje la instalarea actualizărilor de pe iOS App Store.

Accesare aplicații / stickere Mesaje

După ce ai descărcat una sau mai multe aplicații/pachete cu stickere/jocuri pentru Mesaje, vei putea să le accesezi urmând pașii de mai jos:

 1. Deschide aplicația Mesaje de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch;iPad iOS 9 ecran principal home
 2. Accesează orice conversație cu un alt utilizator iMessage sau deschide o conversație nouă cu cineva care are iMessage;
 3. Dacă este necesar, atinge săgeata spre stânga de lângă bara de text de deasupra tastaturii;imessage mai multe afisare mesaje
 4. Atinge pictograma App Store;aplicatii mesaje
 5. Se va deschide ultima aplicație deschisă sau aplicațiile/stickerele folosite recent. Acum:
  1. Atinge pictograma Aplicații din partea stângă jos a ecranului (cele două rânduri de câte două cercuri) pentru a vedea toate aplicațiile iMessage pe care le ai instalate și accesează aplicația/pachetul cu stickere dorit.img_0223
  2. Glisează spre stânga sau spre dreapta pentru a trece la aplicația /pachetul următor sau anterior.aplicatii mesaje

În cazul în care vrei să trimiți un sticker, alege-l din pachet, apoi atinge butonul albastru Trimiteți. În cazul aplicațiilor sau a jocurilor va fi necesar, de la caz la caz, să alegeți ceva/faceți prima mutare, apoi va trebui, de asemenea, să atingeți butonul Trimiteți.

Notă: Dacă trimiți conținut dintr-o aplicație sau un joc iMessage, va trebui ca și destinatarul să aibă instalată acea aplicație sau joc pentru a putea interacționa. De îndată ce tu vei trimite, acesta va avea la dispoziție linkul de descărcare.

Reține că tu vei putea trimite prin iMessage stickerele sau conținut din extensiile aplicațiilor/jocurilor și la utilizatorii care nu au instalată o versiune compatibilă de iOS încât să le vizioneze. De aceea, s-ar putea o vreme să tot primești întrebări cu „ce e asta?”

Ai și alte întrebări?

Dacă a rămas ceva neclar sau am omis vreun aspect, te rugăm să ne lași un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.