Personalul Apple s-a diversificat mai mult în ultimul an

0
731

Apple a publicat raportul de diversitate actualizat pentru anul în curs cu scopul de a oferi o imagine asupra forței de muncă a companiei, în funcție de sex, rasă și etnie. Cel de-al treilea astfel de raport publicat de către Apple (citește și raportul pe 2015) ne arată că gigantul american și-a mai diversificat puțin personalul, fie că vorbim despre cei ce lucrează în IT, fie că vorbim despre angajații ce nu lucrează în acest domeniu, ci în retail, spre exemplu.

Creșterea numărului de angajați femei în raport cu bărbații a continuat în 2016, iar până în luna iunie a acestui ani, 32% dintre angajații companiei din Cupertino erau femei, în timp ce restul de 68% erau bărbați. Anul trecut, 69% dintre cei care lucrau la Apple erau bărbați.

Apple a creat profiluri pentru câțiva dintre angajații săi, inclusiv Divya, Ryan, Adrienne, Aurelio, Edith, Riad, Charissa și Kully, și a mai publicat o pagină intitulată Crearea de oportunități ce prezintă programele și parteneriatele privind diversitatea.

Denise Young Smith, vicepreședinte global pentru resursele umane ale Apple, a declarat:

Diversitatea este mai mult decât un gen, o rasă sau o etnie. Este de-a-ntregul reprezentativă pentru toți oamenii, toate contextele și toate perspectivele. Reprezintă întreaga experiență umană.

Cifrele Apple privind rasa și etnia în rândul angajaților din Statele Unite ale Americii, relevă faptul că 19% din personalul Apple este asiatic, 9% de culoare, 12% hispanic, 2% multirasial, iar 1% este încadrat în categoria Altele. Restul de 56% sunt angajați albi, creșterea numărului lor în ultimul an fiind destul de mare, de 2%. Numărul angajaților asiatici și hispanici a crescut cu 1 procent comparativ cu 2015.

În ceea ce privește angajările la nivel global, femeile reprezintă 37% din mâna de lucru nouă a companiei Apple, iar minoritățile sub-reprezentate în SUA însumează 27% dintre angajări. Apple definește „minorități sub-reprezentate” ca fiind „grupuri ale căror reprezentare în IT a fost pe plan istoric mică – negri, hispanici, nativ-americani, nativ-hawaiieni și alți locuitori din insulele Pacificului”.

Apple se mai mândrește în noul raport cu faptul că a ajuns în sfârșit în SUA să plătească în mod egal angajații pentru roluri și realizări similare. Compania a spus că angajații femei câștigă un dolar la fiecare dolar câștigat de un bărbat angajat, în timp ce minoritățile sub-reprezentate câștigă un dolar pentru fiecare dolar pe care îl câștigă angajații albi.

Vedem diversitatea ca tot ceea ce-l face pe un angajat să fie cine este el. Favorizăm o cultură diversificată care include persoane cu dizabilități, convingeri religioase orientări sexuale și care aduce un serviciu tării. Ne dorim ca toți angajații să se simtă confortabil aducându-se pe ei înșiși la lucru în fiecare zi. Deoarece noi credem că trecuturile indivizilor, perspectivele și pasiunile ne ajută să creăm ideile care ne fac să evoluăm.

Crearea unei culturi incluzive cuprinde atât implicare, cât și acțiune. Ajutăm angajații să identifice și adreseze prejudecățile inconștiente de rasă și de gen. Cultivăm o conducere și un talent în tehnologie divers. Continuăm sprijinirea egalității LGBTQ, investirea de resurse în veterani și alte persoane, inclusiv familiile lor, care au deservit țara, și explorăm noi modalități de a-i susține pe angajații cu dizabilități. De asemenea neîntârim obligațiunile comune în grupurile, evenimentele și programele din campus.

În cele din urmă, trebuie mențioat că Apple a mai publicat recent Raportul Federal cu Informații despre Angajator EEO-1 în care prezintă date despre angajați până în luna august 2015. De asemenea, compania și-a actualizat pagina de incluziune și diversitate, iar dacă vă interesează mai multe despre acest subiect și modul în care a evoluat diversificarea personalului Apple în ultimele 12 luni, accesați acest link.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.