Iulie a fost cea mai de succes lună din istoria App Store. Apple le-a plătit până acum dezvoltatorilor 50 de miliarde de dolari

0
477

Directorul general al Apple, Tim Cook, a anunțat joi dimineață pe contul personal de Twitter că recent s-au stabilit noi recorduri App Store.

Potrivit lui, Apple a înregistrat în iulie cele mai multe facturări lunare pentru App Store și a plătit dezvoltatorilor cea mai mare sumă de bani (într-o lună) de până acum.

În total, șeful Apple susține că gigantul american a plătit până acum dezvoltatorilor peste 50 de miliarde de dolari din vânzarea de aplicații, abonamente, cumpărături din aplicații și nu numai, motiv pentru care îi felicită. Suma este de-a dreptul impresionantă dacă ne gândim că App Store a fost lansat abia în anul 2008.

Veniturile Apple din App Store au crescut mult în ultimii câțiva ani, la fel ca și întreaga categorie Servicii, compania americană punând acest lucru pe seama succesului extraordinar de mare de care se bucură produsele sale.

În timpul celei mai recente teleconferințe de prezentare a rezultatelor financiare, Tim Cook a spus că T2 2016 a fost trimestrul în care App Store a înregistrat cele mai bune încasări de până acum, rata de anuală creștere fiind de 27%. În aceeași perioadă, Apple a mai stabilit un record de clienți ce au făcut achiziții prin intermediul App Store, suma medie cheltuită per client atingând nivelul cel mai mare din istorie.

Cook se așteaptă ca pe parcursul următoarelor 12 luni câștigurile Apple din categoria servicii (unde sunt incluse iTunes și App Store, Apple Music, iCloud și AppleCare) să ajungă la dimensiunea unei companii din Fortune 100.

Un factor foarte important ce a ajutat mult la creșterea veniturilor App Store și a facturărilor a fost lansarea jocului Pokemon GO de la începutul lunii iulie. Acest titlu cu succes neașteptat a reușit să stabilească recordul App Store pentru cele mai multe descărcări în prima săptămână de disponibilitate, fiind considerat cel mai mare joc din istoria Statelor Unite ale Americii. Se estimează în prezent că Pokemon GO a fost descărcat de peste 100 de milioane de ori și că aduce zilnic companiei dezvoltatoare încasări de 10 milioane de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.