Apple introduce un plan de stocare iCloud de 2TB

0
549

Fără a face vreun anunț, compania Apple a adăugat săptămâna aceasta un nou plan de stocare iCloud, care le oferă utilizatorilor posibilitatea de a stoca în cloud până la 2TB de date. Acesta este cel mai generos plan de stocare pe iCloud, dar și cel mai scump.

Utilizatorii de iPhone, iPad sau Mac din România care vor dori să facă upgrade planului iCloud la cel de 2TB vor trebui să scoată lunar din buzunare 19,99 € (aproximativ 90 de lei).

Introducerea noului plan nu afectează celelalte planuri de stocare existente deja, opțiunile de 50GB, 200GB și 1TB putând fi în continuare selectate pentru un abonament lunar de 0,99 €, 2,99 €, respectiv 9,99 €.

Planul de 2TB este, cel mai probabil, țintit direct către utilizatorii de Mac. Vă reamintim că în macOS Sierra compania Apple a introdus o caracteristică de sincronizare a desktopului și dosarului Documente cu iCloud pentru a face posibilă accesarea fișierelor stocate aici de oriunde (inclusiv de pe iPhone sau iPad) și oricând. Ori un astfel de plan era necesar pentru acei utilizatori care au foarte multe fișiere mari salvate pe desktop sau, de ce nu, în Documente.

De asemenea, introducerea planului ar putea avea legătură și cu noile modele de iPhone, pe care Apple le va prezenta în cadrul evenimentului special de pe 7 septembrie. Deși se zvonește că acestea vor avea capacitatea minimă de stocare de 32GB (făcând, astfel, pentru unii, mai puțin necesară upgradarea stocării iCloud), capacitatea maximă de stocare a iPhone 7 va fi de 256GB. Și cum Apple mai comercializează și tablete iPad de 256GB, fără un plan de 2TB ar fi fost cam dificilă efectuarea backupului pentru ambele dispozitive, mai ales dacă, pe lângă ele, ai mai avea și un Mac cu macOS Sierra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.