Cum să execuți un upgrade planului de stocare iCloud de pe iPhone, iPad, Mac sau PC – Tutorial

- Publicitate -

De la un an la altul, iCloud devine un serviciu tot mai indispensabil pentru utilizatorii de iPhone, iPad sau chiar Mac. Cu fiecare actualizare de iOS sau OS X, compania Apple are grijă să extindă numărul caracteristicilor iCloud și chiar să îmbogățească funcționalitatea aplicațiilor proprii sau de la terți cu acest serviciu de sincronizare în cloud a datelor. Ei bine, din această cauză majoritatea utilizatorilor întâmpină o problemă majoră: stocarea insuficientă în iCloud.

Deși anual a adăugat tot mai multe și mai multe caracteristici noi pentru iCloud, compania Apple a ales să nu crească spațiul de stocare în cloud oferit gratis tuturor utilizatorilor noi de iCloud. Astfel, din 2011 și până în prezent orice utilizator beneficiază gratuit de 5 GB de stocare în iCloud. Iar aceștia nu sunt puțini, ci foarte puțini, dacă ne gândim că tot mai mulți utilizatori optează pentru dispozitive iPhone sau iPad de 64 GB sau chiar 128 GB, pe care pot stoca deci mai multe date, date care însă este imposibil să încapă într-un backup efectuat pe un cont cu un plan implicit de 5 GB.

Totuși, imposibilitatea de a face backup nu este cea mai mare problemă, iar utilizatorii care au un dispozitiv iOS cu 64 GB sau 128 GB de stocare pot fi mulțumiți, deoarece au suficient loc pentru a stoca mai multe aplicații și date decât au nevoie. Nu la fel de norocoși sunt însă utilizatorii care au optat pentru un iPhone sau iPad cu doar 16 GB spațiu de stocare, descoperind după câteva săptămâni sau luni că acesta este insuficient pentru a le permite să aibă tot ce vor pe dispozitivul favorit. Apple știe însă foarte bine acest lucru și continuă să comercializeze astfel de dispozitive pentru că ele cresc dependența utilizatorilor față de unele servicii iCloud, servicii care le permit să elibereze câteva sute de MB sau câțiva GB din memoria dispozitivului propriu. Unul dintre aceste servicii ce are nevoie de multă stocare pe iCloud este Biblioteca foto iCloud, deoarece ea îți va stoca și sincroniza toate fotografiile și clipurile tale video între iPhone, iPad, Mac și nu numai. Ori dacă adunăm dimensiunea backupurilor efectuate dispozitivelor tale iOS, cu dimensiunea bibliotecii foto iCloud, cu cea a iCloud Drive și cu dimensiunea celorlalte date stocate în iCloud, vom observa foarte ușor că cei 5 GB sunt la fel de insuficienți precum cei 16 GB incluși de Apple în cele mai accesibile iPhone-uri sau iPad-uri, chiar dacă ești unul dintre utilizatorii care nu au nici prea multe aplicații și nici prea multe poze ori alte date de stocat în cloud.

Așadar, am stabilit că cei 5 GB sunt insuficienți, dar tot Apple are și soluția: upgrade-ul planului de stocare. O soluție pe bani la care tot mai mulți utilizatori sunt obligați să apeleze în ultima vreme. Cu numai 0,99 € / lună (puțin peste 4 lei / lună) vei obține nu mai puțin de 50 GB de stocare în iCloud pentru a salva aici toate backupurile, pozele, datele din aplicații, documentele, e-mailurile și orice altceva mai dorești tu. Prețul nu este unul mare și va mulțumi pe toată lumea – utilizatorii, pe de-o parte, deoarece vor avea mai mult loc pentru backupuri și date, iar Apple, pe de altă parte, deoarece își va rotunji veniturile. Cei dispuși să cheltuie mai mult și care au mai multe de salvat vor fi bucuroși să afle că în momentul de față Apple mai oferă două planuri de stocare în iCloud. Primul oferă 200 GB pentru 2,99 € / lună (aproximativ 13 lei / lună), iar cel din urmă oferă 1 TB pentru 9,99 € / lună (aproximativ 45 lei / lună). Acestea sunt foarte utile pentru utilizatorii care posedă mai multe dispozitive iPhone, iPad și/sau iPod touch, precum și Mac-uri, deoarece oferă suficient loc pentru backupuri, poze, videocliupuri și toate celelalte date ce se dorește a fi salvate și sincronizate între dispozitive.

Desigur, opțiunile de upgrade oferite acum de către Apple sunt mai avantajoase decât oricând, ținând cont că în vară gigantul american a decis să reducă prețul perceput pentru fiecare dintre acestea. Ori asta face ca noi să fim tot mai tentați să executăm un upgrade planului de stocare în iCloud pentru a ne bucura de dispozitivele noastre și a avea toate datele oriunde și oricând. Iar pentru a schimba planul de stocare în iCloud va trebui să urmăm unul dintre pașii de mai jos, în funcție de dispozitivul utilizat:

Cum să execuți un upgrade plan de stocare iCloud de pe iPhone, iPad, Mac sau PC

Oricând dorești poți crește cantitatea de stocare din iCloud selectând un nou plan de pe iPhone, iPad, iPod, Mac sau PC (de exemplu, un plan de 200 GB care să înlocuiască unul de 50 GB). Planul de stocare existent va fi astfel anulat, iar tu vei fi taxat proporțional cu costul upgrade-ului (dacă este cazul, cu diferența dintre costul planului de până acum și cel al noului plan). Planul de stocare este upgradat imediat după efectuarea plății prin intermediul cardului de credit atașat ID-ului Apple (contului de iCloud), iar data plății lunare este actualizată sau, după caz, stabilită pentru a reflecta data de achiziționare a noului plan (deci dacă, spre exemplu, vei face upgrade-ul pe 1 decembrie, tu vei fi taxat din nou pe 1 ianuarie, apoi pe 1 februarie, ș.a.m.d.).

În ceea ce privește plata, ea va fi efectuată lunar automat (atât timp cât pe cardul de credit există suficiente fonduri), iar tu vei fi notificat prin e-mail cu aproximativ 7 zile înainte ca ea să fie scadentă. Planul va fi reînnoit în fiecare lună până în momentul în care vei face downgrade sau nu vei mai avea fonduri pe card.

De ce avem nevoie pentru a executa un upgrade plan iCloud

 • Un cont iCloud / ID Apple activ și adăugat pe unul dintre dispozitivele iOS, pe Mac ori pe un PC
 • Un:
  • iPhone, iPad sau iPod touch cu iOS 5 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare.
  • Mac cu OS X 10.7.4 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare.
  • PC cu Windows și aplicația iCloud pentru Windows instalată (descarc-o gratis de aici).
 • Un card de credit (cu suficiente fonduri pentru a acoperi costul noului plan) atașat ID-ului Apple / contului de iCloud pe care dorești să execuți un upgrade planului de stocare. Citește mai multe despre cum poți atașa cardul de credit ID-ului Apple aici.

Opțiunile de upgrade disponibile

În momentul de față, următoarele trei opțiuni de upgrade a planului de stocare iCloud sunt oferite de către Apple:

 • 50 GB: 4,49 lei / lună
 • 200 GB: 12,99 lei / lună
 • 2 TB: 44,99 lei / lună

Notă: În cazul în care folosești caracteristica Partajare familială, trebuie să știi că planurile de 200 GB și 2 TB vor putea fi partajate în familie, astfel încât fiecare membru să aibă acces la mai mult spațiu de stocare pe contul său. Rețineți că, în situația partajării stocării iCloud în familie, ceea ce stochează fiecare nu va fi la comun – cu excepția situației în care, acolo unde este posibil, asemenea planurilor individuale, se va alege partajarea anumitor lucruri (albume de poze, liste din Mementouri, calendare etc.) -; doar spațiul va fi comun pentru toți, fără a putea controla cine și cât poate folosi.

Cum să execuți upgrade-ul

De pe iPhone, iPad sau iPod touch

 1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch;home screen iphone ios 9 ecran principal
 2. Atinge iCloud;icloud configurari
 3. Selectează:
  1. Dacă dispozitivul rulează iOS 8 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare: Stocare;icloud stocare
  2. Dacă dispozitivul rulează iOS 7 sau o versiune anterioară a sistemului de operare: Stocare & Backup;
 4. Atinge Schimbați planul de stocare sau Cumpărați mai multă stocare, după caz;schimbati plan stocare icloud
 5. Selectează unul dintre planurile de upgrade disponibile atingându-l (cel selectat este marcat cu o bifă în dreptul său) și apoi atinge butonul Cumpărați;cumparare upgrade icloud
 6. Introdu parola ID-ului Apple pentru a aproba plata.

Dacă achiziția a fost realizată cu succes, pe ecran va apărea o casetă de dialog, precum cea de mai jos, care vă va anunța că dispuneți de x GB de stocare în iCloud. Atingeți OK. Dacă achiziția nu a fost realizată cu succes, revizuiți informațiile de plată de pe ID-ul Apple și încercați din nou.notificare icloud cumparare

De pe Mac

 1. Deschide Preferințe sistem din meniul Apple, dock sau Launchpad;preferinte sistem
 2. Dă clic pe panoul iCloud;icloud preferinte sistem mac
 3. Dă clic pe opțiunea Gestionează din partea dreaptă jos a ferestrei;gestionare icloud
 4. Selectează Schimbați planul de stocare;schimbare plan icloud
 5. Dă clic pe planul nou pentru care dorești să optezi (acesta este selectat în momentul în care are o bifă în dreptul său), apoi dă clic pe Înainte;upgrade plan icloud mac
 6. Introdu parola ID-ului Apple pentru a confirma upgrade-ul.

Dacă achiziția a fost realizată cu succes, pe ecran va apărea o notificare, care vă va anunța că dispuneți de x GB de stocare în iCloud. Faceți clic pe OK. Dacă achiziția nu a fost realizată cu succes, revizuiți informațiile de plată de pe ID-ul Apple și încercați din nou.

De pe PC

 1. Deschide iCloud pentru Windows (dacă nu ai descărcată aplicația, o poți descărca gratuit acum).
 2. Dă clic pe Stocare;ICLOUD
 3. Selectează Achiziționați spațiu de stocare…;icloud achizitionare stocare
 4. Selectează unul dintre planurile de upgrade (cel selectat are o bifă în dreptul său), apoi dă clic pe Înainte;icloud upgrade plan
 5. Introdu parola ID-ului Apple, apoi dă clic pe Achiziționați.

Dacă achiziția a fost realizată cu succes, pe ecran va apărea o notificare, care vă va anunța că dispuneți de x GB de stocare în iCloud. Faceți clic pe OK. Dacă achiziția nu a fost realizată cu succes, revizuiți informațiile de plată de pe ID-ul Apple și încercați din nou.

Ai și alte întrebări?

Dacă a rămas ceva neclar sau am omis vreun aspect, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu sau să ne lași un mesaj pe forum.

Notă: Articol publicat pe 30 noiembrie 2015. Ultima actualizare: 18 iunie 2020.
- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

8 COMENTARII

 1. Buna seara. Daca optez pt abonamentul de 50 gb cate luni de zile trebuie sa plătesc 4,99 RON ca sa beneficiez definitiv de acei 50 gb ?

  • Vei beneficia de cei 50 GB atât timp cât plătești abonamentul… din momentul în care nu îl mai achiți, ți se oferă o perioadă în care îți poți descărca și salva local toate datele, iar apoi vor fi șterse toate datele din iCloud până când spațiul total ocupat va fi de 5 GB (acesta fiind spațiul de stocare iCloud oferit gratuit).

 2. Buna! Am încercat de cel puțin 20 de ori și îmi spune ca efectuarea unui upgrade al spațiului de stocare nu este posibila. Ce pot face?

  • Încearcă următorii pași: Configurări > Nume (butonul de sus cu numele tău) > Multimedia și achiziții > Ieșire, apoi încearcă să faci upgrade spațiului iCloud și să te autentifici din nou pe App Store.

  • Încercând să reproduc eroarea primită de tine, am întâmpinat și eu aceeași problemă pe iPhone (iOS 13.6), dar nu și pe Mac. Cu toate acestea, la o închidere forțată a aplicației Configurări (din comutatorul de aplicații) urmată de o repornire forțată a iPhone-ului, a funcționat butonul „Schimbați planul”.

 3. Salut! am urmat toti pasii insa cand dau “Done” zice ca sistemul este indisponibil momentan si am incercat de mai multe ori si de pe telefon si de pe calculator cu aplicatia. Ma poti ajuta?

  • A fost astăzi o problemă cu sistemul de upgrade al spațiului de stocare pe iCloud. Încearcă puțin mai târziu dacă acum nu merge (deși ar trebui, pentru că problema apare ca fiind rezolvată).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.