Surprinzând întreaga lume, compania Apple a luat decizia de a lansa astăzi un nou accesoriu pentru iPhone. Vorbim despre o carcasă cu alimentare, un accesoriu pe care ne așteptam mai puțin ca gigantul american să îl lanseze, ținând cont și de faptul că oficialii Apple mereu laudă în mod public autonomia bateriei dispozitivelor sale iOS, considerând-o suficientă.

Noua carcasă cu alimentare poartă denumirea de „iPhone 6s Smart Battery Case”, ea fiind compatibilă numai cu dispozitivele iPhone 6 și iPhone 6s (deci cu toate modelele de iPhone cu ecran de 4,7 inchi). Potrivit descrierii făcute de către Apple, noua carcasă se va alimenta odată cu iPhone-ul, oferind, în cazul iPhone 6s, o creștere a autonomiei la 25 de ore, în cazul convorbirilor telefonice, la 18 ore, în cazul navigării pe Internet și chiar mai mult, dacă ne referim strict la redarea de conținut audio și video. Mai mult, noul accesoriu Apple este pe deplin compatibil cu iOS, afișând în mod inteligent autonomia bateriei carcasei atât pe ecranul de blocare al iPhone, cât și în centrul de notificări, astfel încât tu să știi mereu cât mai poate ea să îți încarce telefonul.

Aspectul noii carcase Apple nu este unul străin nouă, ea fiind practic identică, cu carcasele de silicon pentru iPhone 6s, pe care gigantul din Cupertino le-a introdus în toamnă, odată cu lansarea noului model de iPhone. Totuși, utilizatorii vor observa cu ușurință o diferență interesantă: noua carcasă are o „cocoașă” în zona de mișloc, aceasta adăpostind bateria ce va alimenta dispozitivul cu iOS.

Prima carcasă cu alimentare pentru iPhone lansată de către Apple este disponibilă în două culori: gri-cărbune și alb, la prețul de 99 $ sau 119 € (în Europa). Conform Apple, noua baterie cu alimentare va accepta toate produsele Lightning, inclusiv cablul Lightning inclus în ambalajul iPhone 6/6s, precum și dockul oficial pentru aceste două modele de iPhone.

Magazinul companiei Apple nu specifică momentan capacitatea bateriei încorporată în carcasă și nici nu oferă alte indicii cu privire la cât va crește autonomia bateriei dispozitivelor iPhone ce vor avea atașată o astfel de carcasă, în afară, desigur, de estimările pentru convorbirile telefonice și navigarea pe internet. Dar mai interesant decât atât, gigantul american nu le oferă utilizatorilor de iPhone 6/6s Plus (modelul cu ecran de 5,5 inchi) o astfel de carcasă cu alimentare – deși este foarte posibil să lanseze o versiune dedicată acestui model în viitorul apropriat.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.