Compania Apple a lansat un nou cititor de carduri SD pentru dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch echipate cu conectori Lightning, oferindu-le utilizatorilor o modalitate rapidă de a transfera fotografiile și clipurile video de pe cardul SD al camerei foto/video pe terminalul cu iOS.

La fel ca și versiunea anterioară a cititorului de carduri SD (cu numărul de model: MD822ZM/A), ce a fost introdusă în 2012, cea mai recentă (ce are numărul de model: MJYT2AM/A) se conectează la dispozitivele cu iOS prin intermediul conectorului Lightning, legat de cititor printr-un scurt cablu. Noutatea importantă pe care noul cititor o aduce este viteza de transfer, net superioară versiunii anterioare.

Potrivit companiei Apple, noul cititor de carduri SD pentru dispozitivele Lightning acceptă viteze de transfer la fel de mari ca și cele atinse prin standardul USB 3.0, însă numai pe dispozitivele iPad Pro. În cazul tuturor celorlalte modele de iPhone, iPad ori iPod touch cu conector Lightning, acest accesoriu atinge viteze similare USB 2.0. Or, utilizatorii de iPad Pro ar trebui să beneficieze de viteze de transfer maxime teoretice a fotografiilor și clipurilor video de 640 MB pe secundă, comparativ cu utilizatorii ce au orice alt model de iPad sau iPhone, ce vor beneficia de viteze de transfer maxime teoretice de 10 ori mai mici.

Noul accesoriu Apple este capabil să citească formatele foto standard, inclusiv JPEG și RAW, precum și formatele video SD și HD, precum H.264 și MPEG-4. Cei interesați îl pot găsi în magazinele Apple din Europa la prețul de 35 €, în România nefiind momentan disponibil.

Apariția unui astfel de accesoriu capabil să atingă viteze de transfer similare celor atinse prin USB 3.0 nu este surprinzătoare, ținând cont de faptul că s-a descoperit de ceva vreme că iPad Pro are hardware special pentru a accepta USB 3.0. Mai mult, conectorul Lightning al acestei tablete are pini pe ambele părți, fiind singurul conector Lightning dintr-un dispozitiv Apple ce a fost conceput în acest mod (probabil pentru a permite creșterea vitezelor de transfer). Totuși, noul accesoriu este și singurul care beneficiază de vitezele de transfer sporite ale tabletei Apple.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.