Prisma este aplicația pentru iPhone ce transformă pozele în opere de artă

0
706

Alături de Polaroid Swing, pe App Store a mai fost lansată săptămâna aceasta o aplicație de editare foto care face multă vâlvă în rândul utilizatorilor și care a luat cu asalt rețelele de socializare.

Denumită Prisma și gândită de o echipă de dezvoltatori ruși, aplicația cu filtre foto este descrisă ca fiind un simplu „editor pentru Instagram”, dar a depășit toate așteptările datorită unei game impresionante de filtre stilistice, inspirate de opere de artă ale unor artiști mari, cum ar fi, printre alții, Munk și Picasso, sau de ornamente și forme faimoase.

Aplicația funcționează mulțumită unei combinații de rețele neurale și inteligență artificială pentru a aplica și modifica în intensitate cele 33 de filtre diferite de care dispune momentan. Rezultatele pot fi partajate numaidecât pe rețelele de socializare, cum ar fi Instagram sau Facebook, ori pe alte platforme, folosind opțiunile oferite de meniul de partajare al iOS.

Prisma este disponibilă în momentul de față în 25 de țări (inclusiv România) și a atins un număr de 300.000 de descărcări zilnice în 10 dintre acestea, făcându-i nevoiți pe dezvoltatori să dubleze capacitatea serverelor lor pentru a procesa toate informațiile solicitate de către utilizatori. Acest lucru i-a deterinat, de asemenea, să lucreze intens la dezvoltarea unei caracteristici care să permită aplicarea filtrelor artistice și pe clipurile video, dar și la compatibilitatea cu realitatea virtuală.

Aplicația Prisma este disponibilă pe App Store în format optimizat numai cu dispozitivele iPhone și iPod touch, putând fi instalată pe orice terminal cu iOS 8.0 sau ulterior. Ținând cont de filtrele impresionante pe care le oferă, merită să o încercați dacă sunteți pasionați de fotografie și încărcați multe poze pe Facebook, Instagram sau o altă rețea socială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.