Aflată în mare dificultate, compania Polaroid și-a asociat numele cu o nouă platformă de partajare de imagini denumită Polaroid Swing, a cărei aplicație oficială a fost lansată astăzi pe App Store România.

Cu o funcționalitate similară caracteristicii Live Photos din iOS, aplicația le permite utilizatorilor de iPhone să înregistreze momente cu camera iSight a dispozitivelor lor pe care să le partajeze ulterior pe rețelele de socializare sau în fluxul social al ei ce este oarecum similar cu cel al Instagram.

Deși ideea din spatele ei nu este nicidecum nouă, calitatea capturilor ce surprind mișcare este un pas în fața a ceea ce oferă alte aplicații de generare GIF-uri, în condițiile în care înregistrările mișcărilor se fac la 60 de cadre pe secundă, pentru o redare ulterioară cât mai clară și lipsită de întreruperi. O altă particularitate a Polaroid Swing este modul în care le permite utilizatorilor să interacționeze cu capturile lor. Înclinându-și dispozitivele spre stânga, ei vor putea reda anterior un moment, în timp ce înclinându-l spre dreapta, îl vor reda înainte cam cu viteza cu care este efectuat gestul de înclinare. Ba chiar mai mult, mutarea cursorului mausului deasupra unei capturi ce este în curs de vizionare pe desktop – ori tragerea cu degetul pe ecran, în cazul iOS – va produce același efect, după exact același raționament.

La fel ca și imaginile încărcate pe Instagram, Twitter sau alte rețele sociale similare, cele publicate pe Polaroid Swing vor putea fi încorporate în diferite pagini web pentru a putea fi vizionate cu ușurință de urmăritorii tăi.

Aplicația este produsul parteneriatului dintre brandul Polaroid și un startup IT condus de cofondatorul Twitter, Biz Stone. Echipa de dezvoltatori este compusă și din foști ingineri Apple, precum și din creatorul primei pictograme și a primelor filtre din Instagram. Potrivit lui Biz Stone:

Polaroid Swing are potențialul de a schimba modul în care privim imaginile, exact așa cum cele 140 de caractere ale Twitter au schimbat modul în care privim cuvintele. Oamenii vor începe să vadă cuvântul în momente de o secundă. Este un mediu de definiere a genului.

Polaroid Swing este disponibilă pe App Store într-un format optimizat numai pentru iPhone și iPod touch, și poate fi instalată pe dispozitivele iPhone 5s (și ulterioare) și iPod touch 6 care au instalat iOS 9 și au puțin peste 40 MB de stocare liberi.

  • Polaroid Swing pentru iPhone și iPod touch – Gratis – Descarcă acum

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.