Iată ce noutăți aduce CarPlay în iOS 10

- Publicitate -

Conferința WWDC de anul acesta s-a concentrat în special pe prezentarea iOS 10, macOS Sierra, a noilor versiuni de tvOS și watchOS, precum și a aplicației Swift Playgrounds. Cei care au fost însă foarte atenți au observat că Apple a menționat în cadrul ei și câteva ceva despre viitoarea versiune a software-ului pentru sistemul de infotainment al mașinilor – CarPlay.

Acesta primește și el o actualizare, odată cu iOS 10, care modifică, în primul rând, aspectul aplicației Hărți și îi extinde disponibilitatea și în afișajul de bord. În cazul în care ai în față foarte mult trafic, CarPlay îți va oferi în mod proactiv rute alternative și va estima cât timp poți economisi folosindu-le, comparativ cu ruta inițială.

De asemenea, itinerariile viraj-cu-viraj din CarPlay vor fi afișate de acum și în instrumentarul de bord al mașinii, pe toate automobilele care sunt echipate cu un al doilea ecran, pentru a face mai sigur șofatul. Și tot cu ideea de a face mai sigur șofatul, Apple a inclus un nou SDK Siri, deschizând astfel accesul dezvoltatorilor la asistentul virtual personal pentru a crea aplicații CarPlay de apelare VoIP și nu numai care să poată fi controlate cu Siri.

Utilizatorii care sunt nemulțumiți de modul în care sunt aranjate pictogramele CarPlay vor putea să le rearanjeze sau ascundă în iOS 10 atingând Configurări>General>CarPlay (de pe iPhone). Aici va exista opțiunea de a elimina (sau adăuga) o bună parte dintre aplicațiile preinstalate și de la terți prin intermediul semnelor minus și plus ce sunt afișate în coluțul din stânga sus al pictogramelor lor. Aplicațiile Telefon, Muzică, Hărți, Mesaje, Mașină și În redare nu pot fi eliminate deocamdată.

Aidoma iOS 10, Apple Music din CarPlay a primit o aplicație modificată care face mai simplă navigarea și descoperirea de muzică. Butoanele de meniu din partea de sus sunt diferite, în loc de Pentru dvs., Noutăți, Radio, Liste de redare și Biblioteca mea, fiind afișate Bibliotecă, Pentru dvs, Navigare și Radio. De asemenea, Muzică include acum și în CarPlay liste de redare cu conținut selectat de experți.

La final, CarPlay este disponibil de acum și pe ecranele ultra-late.

Pentru a te bucura de noul CarPlay trebuie nu doar să ai o mașină cu un sistem de infotainment compatibil, ci și un dispozitiv iPhone 5 (sau ulterior) cu iOS 10.

În prezent mulți dintre producătorii auto oferă sisteme CarPlay. Conform Apple, următorii producători comercializează cel puțin un model cu sistem de infotainment ce are CarPlay integrat: Abarth, Acura, Alfa Romeo, Audi, BMW, Buick, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Ferrari, Fiat, Ford, GMC, Holden, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Lamborghini, Land Rover, Lincoln, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Porsche, Ram, Renault, Seat, Škoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Vauxhall, VW și Volvo. Separat, sistemele de tip aftermarket produse de Alpine, JBL, JVC, Kenwood și Pioneer sunt și ele compatibile cu CarPlay (modelele mai recente, în general).

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

iOS 17.3 și iPadOS 17.3 au fost lansate pentru iPhone și iPad

iOS 17.3 și iPadOS 17.3 au fost lansate luni seară de către Apple și sunt disponibile, așadar,...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.