Iată schimbările pe care le va aduce viitorul iTunes 12.4

0
135

La începutul anului, vicepreședintele executiv al Apple și șeful departamentului iTunes, Eddy Cue, a promis utilizatorilor că o versiune de iTunes nouă, cu design mai intuitiv va fi introdusă în OS X și pe PC-urile cu Windows odată cu lansarea OS X 10.11.4 El Capitan. Din păcate, OS X 10.11.4 El Capitan este disponibil de aproape două luni de zile, iar versiunea de iTunes promisă de Cue nu și-a mai făcut apariția, deși se pare că inginerii Apple lucrează intens la ea.

Cei de la MacRumors publică astăzi o serie de capturi de ecran din viitorul iTunes 12.4, oferindu-ne o idee referitor la schimbările pe care Apple intenționează să le introducă în viitorul cât se poate de apropriat, probabil.

Se pare că noua versiune de iTunes include doar un selector de media redesenat, care amintește de cel din versiunile de iTunes anterioare 12.0 și care va face mai rapidă comutarea între Muzică, Seriale, Filme, Podcasturi și celelalte secțiuni ale programului, comparativ cu actualul design, care combină câteva butoane de navigare cu un selector. Aidoma meniului actual, noul selector poate fi personalizat, utilizatorii putând astfel să ascundă acele secțiuni iTunes pe care nu le accesează.

Trecând mai departe, în noua versiune de iTunes se poate observa o bară laterală permanentă în partea stângă a ferestrei, ea făcând mai ușoară accesarea diferitor vizualizări ale Bibliotecii, cum ar fi Melodii sau Albume. Și, la fel ca și selectorul, această bară poate fi editată astfel încât să afișeze pe computerele utilizatorilor numai conținutul dorit, iar melodiile pot fi trase și „aruncate” în listele de redare dorite (până acum, bara laterală apărea doar când trăgeai o melodie, afișându-ți listele de redare în care o poți adăuga/muta).

O altă schimbare pe care o vom observa în iTunes 12.4 este la nivelul meniurilor, care au fost simplificate pentru a fi mai ușor de accesat. Mai mult, în meniul Vizualizare au fost incluse opțiuni de personalizare a conținutului din Bibliotecă, iar în alte meniuri au fost introduse noi opțiuni de navigare.

În ceea ce privește Mini-Playerul, acesta a primit unele modificări de design, caracteristica Urmează fiind relocată în partea dreaptă a afișajului LCD al iTunes, pentru a fi mai vizibilă și ușor de accesat.

Data lansării versiunii finale de iTunes 12.4 nu este cunoscută în momentul de față, însă persoana care a trimis capturile de ecran și detaliile despre actualizare susține că ea va fi disponibilă în săptămânile care urmează. Cel mai probabil, ea va fi lansată odată cu versiunile finale ale iOS 9.3.2, OS X 10.11.5, tvOS 9.2.1 și watchOS 2.2.1, acestea fiind, de asemenea, testate de către Apple de mai bine de o lună.

Separat de această actualizare, este de așteptat ca odată cu OS X (sau macOS) 12.0 să fie introdusă o actualizare majoră pentru iTunes, ținând cont și de multiplele schimbări pentru Apple Music pe care Apple intenționează să le facă și despre care am aflat săptămâna aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.