Spre deosebire de iOS, OS X permite de ceva vreme utilizatorilor să creeze mai multe profile de utilizator, în situația în care un Mac este folosit de mai multe persoane. Această caracteristică permite fiecărei persoane căreia îi este oferit acces la acel computer să salveze fișiere, să instaleze aplicații, să modifice configurări, șamd independent de ceilalți, fără ca deci aceștia să poată vedea ce a salvat ea pe computer.

Profilele de utilizator vor fi folosite pe orice Mac, indiferent dacă a fost configurat un singur profil sau mai multe. Iar dacă ești utilizator de OS X, atunci probabil că ai observat faptul că fiecare dintre profile folosește o imagine, care ar trebui să ajute la o identificare vizuală mai rapidă a utilizatorului care îl folosește. Și poate că ai configurat o imagine, atunci când ai adăugat profilul, dar ai vrea să o modifici din varii motive.

Ei bine, modificarea imaginii de profil în OS X este posibilă și se face destul de simplu, independent de imaginea profilului iCloud. Așa că dacă te deranjează poza care apare după fiecare pornire a computerului, după fiecare trezire din adormire – la logare -, și nu numai, atunci o poți modifica urmând pașii de mai jos.

Cum să modifici imaginea contului tău OS X

 1. Deschide Preferințe sistem.preferinte sistem
 2. Accesează Utilizator și grupuri.Utilizatori si parole Preferinte sistem OSx
 3. Selectează utilizatorului a cărui poză de profil dorești să o modifici. În general, poți modifica poza de profil, fără a introduce parola, numai în cazul utilizatorului curent. Dacă ești administrator, atunci poți da clic pe lacătul din partea stângă jos a ferestrei, introduce parola de administrator și urma pașii de mai jos pentru a modifica și pozele de profil ale celorlalți utilizatori.
 4. În fila Parole, dă clic pe poza afișată în medalionul de lângă nume și adresa de e-mail.selectare poza profil OSX
 5. Se va deschide un meniu cu următoarele opțiuni:
  • Implicite: fotografii oferite de către OS X pentru profile
  • Recente: fotografii folosite de tine anterior pentru profil
  • Poze iCloud: imagini de pe Biblioteca foto iCloud, inclusiv capturi realizate cu dispozitivele tale iOS
  • Chipuri: toate chipurile care au fost recunoscute de tine în albumul inteligent Chipuri din Poze, iPhoto sau Aperture
  • Cameră: efectuează o poză nouă folosind camera FaceTime a Mac-ului tău
  • Asociat: poza profilului tău din Contacte

  Selectează oricare fotografie dând clic pe ea. Fotografia selectată va fi încadrată imediat într-un chenar albastru.

  Notă: Poți, de asemenea, să tragi orice fotografie peste medalionul cu imaginea ta de profil, pentru a o schimba mai rapid. Pentru a face asta, va trebui să închizi meniul și să cauți pe computerul tău imaginea pe care vrei să o folosești ca poză de profil.

 6. Opțional: Selectează pictograma Editați (un creion într-un chenar), pentru a face zoom pe o anumită porțiune sau pentru a aplica efecte Photo Booth pe imagine.Selectie poze profil OSX
 7. Dă clic pe OK pentru a salva noua poză de profil.Captură de ecran din 2016.04.25 la 09.02.32

Începând de acum, noua fotografie selectată va apărea la pornirea Mac-ului, la trezirea lui din adormire (pentru login, dacă ai configurată solicitarea unei parole după trezirea din adormire), în meniul de comutare rapidă a utilizatorilor, în AirDrop (dacă nu ai configurată deja o poză pentru profilul iCloud) și în panoul Utilizatori și parole din Preferințe sistem.

Reține că fotografia selectată de tine pentru profilul OS X nu este aceeași cu poza de profil iCloud și nu va înlocui nici fotografia cărții tale de vizită din Contacte, decât în situația în care cartea de vizită este asociată profilului tău OS X și nu are nicio poză. De asemenea, dacă ai profil de utilizator pe mai multe Mac-uri, fotografia de profil nu va fi sincronizată între computere.

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

 

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.