După ce au descoperit că multe dintre componentele din iPhone SE sunt interșanjabile cu cele din iPhone 5s, iFixit vin la începutul acesta de săptămână cu un nou articol de prezentare a unui alt produs Apple nou pe care l-au dezasamblat: iPad Pro de 9,7 inchi. La interiorul tabletei, aceștia au descoperit câteva noutăți interesante, chiar și o caracteristică a camerei importantă despre care Apple nu a făcut vorbire absolut deloc până acum.

Pe scurt, iFixit descriu iPad Pro 9,7 inchi ca find progenitura dintre iPad Pro de 12,9 inchi și iPad Air 2, păstrând componentele de la primul și aspectul de la cel din urmă. El păstrează și genela mai „urâte” ale familiei de iPad atunci când vine vorba despre componentele interne, pe care Apple le îngrămădește tot mai mult în produsele sale, plătind preț scump la capitolul ușurință de a fi reparate.

Pentru început, după ce au desfăcut ecranul, tehnicienii de la iFixit au secoperit că, spre deosebire de iPad Pro de 12,9 inchi, ale cărui cabluri de ecran sunt poziționate undeva în zona centrală a tabletei, iPad Pro de 9,7 inchi are toate cablurile în partea de jos, ceea ce este mai bine, pentru că face îndepărtarea afișajului mai ușoară. Apoi, aceștia au desfăcut protecția de bruiere electromagnetică ce acoperă placa de bază, au eliminat bateria și au îndepărtat difuzoarele din partea de sus, care se conectează la placa de bază prin contacți elastici, descoperind astfel că cele mai multe dintre componentele noii tabletei sunt ținute laolaltă de cantități mari de adeziv, care vor face foarte dificile reparațiile.camera iPad Pro

CAMERĂ CU STABILIZATOR OPTIC DE IMAGINE

Mai departe, s-a trecut la analiza camerei protuberante, descoperindu-se că iPad Pro de 9,7 inchi are aceeași cameră ca și iPhone 6s Plus, fiind cu mult îmbunătățită comparativ cu cea din iPad Air 2 sau iPad Pro de 12,9 inchi, lucru care solicită scoaterea lentielor în afara carcasei. Dar mai interesant este că acest modul poate fi considerat mai bun chiar și decât cel din iPhone 6s, grație stabilizatorului de imagine pe care îl găsim doar pe iPhone Plus. Totuși, Apple nu a vorbit până acum în niciunul dintre materialele sale despre un stabilizator optic de imagine pentru camera iPad Pro de 9,7 inchi, deși aparent el există.

Unul dintre lucrurile ciudate găsite în interiorul iPad Pro de 9,7 inchi de către tehnicienii iFixit este un grup de plăci de antene interconectate, care nu au aparent niciun scop. La o inspecție mai atentă, ei au lansat ipoteza că părțile superioare drepte și rezistente ale acestor plăci ar putea avea rolul de a susține mai bine ecranul tabletei, în condițiile în care utilizatorii care o vor folosi cu Apple Pencil s-ar putea să își sprijine palmele pe ecranul ei.

În ceea ce privește cipul Apple A9X pe 64 de biți, acesta este similar celui din iPad Pro de 12,9 inchi, însă nu același lucru putem spune despre baterie. Noul iPad Pro de 9,7 inchi are o baterie cu o capacitate de 7.306 mAh, fiind mult mai mică decât bateria de 10.307 mAh a iPad Pro de 12,9 inchi și chiar mai mică decât bateria de 7.340 mAh din iPad Air 2. Totuși, ținând cont de cipuri, ecrane și alte aspecte, iFixit estimează că toate cele trei modele de iPad au cam aceeași durată de viață a bateriei de 10 ore.

Scorul de reparare obținut de iPad Pro 9,7 inchi de la iFixit este de 2 din 10, unde 10 este cel mai ușor de reparat, iar 1 cel mai dificil. Principalele probleme sunt cantitățile mari de adeziv, prinzătorile de sub baterie, Smart Connectorul imposibil de înlocuit și panoul LCD fuzionat cu cel de sticlă. Ele fac cel mai nou iPad Pro chiar și mai dificil de reparat decât fratele său mai mare de 12,9 inchi, care obținea un scor de reparare de 3 din 10.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.