Prețul componentelor pentru un iPhone SE de 16 GB este estimat la 160 $ într-un raport de dezasamblare preliminar al celor la IHS iSuppli (o companie care estimează costul de producție al celor mai noi modele de iPhone, pe baza prețul fiecăror componente care le compun).
IHS estimează că toate componentele pentru cel mai nou model de iPhone cu afișaj de 4 inchi costă undeva la 156,20 $, fiecare unitate de 16 GB urmând a o costa pe Apple undeva la 160 $, după adăugarea prețului de asamblare. Apple a reușit să obțină acest cost de producție relativ mic pentru iPhone SE prin refolosirea a numeroase componente din iPhone 5s, 6 și 6s. Coroborând prețul de producție cu prețul mai mic cheltuit pe cercetare și dezvoltare, Apple a reușit să aducă pe piață cel mai ieftin iPhone nou lansat vreodată, cu un preț de pornire de doar 489 € (399 $ în SUA).
Comparativ cu iPhone 5s, a cărui cost de producție, la lansarea din 2013, era estimat undeva la 199 $, iPhone SE este mai ieftin cu aproape 40$ și datorită prețului mai mic al componentelor refolosite din acel model. Spre exemplu, panou Gorilla Glass pentru iPhone SE (probabil cea mai scumpă componentă a noului dispozitiv) ar costa-o pe Apple undeva la 20 $, în timp ce același panou, atunci când a fost introdus în iPhone 5s, costa mai mult decât dublu.
În ceea ce privește iPhone SE de 64 GB, prețul acestuia ar fi cu 89 $ mai mare decât cel al modelului de 16 GB, conform estimărilor celor de la IHS. Acest lucru se datorează diferențelor relativ mici de preț dintre diferitele versiuni de memorii NAND flash.
Ca de obicei, estimările costului de producție efectuate de către IHS iau în calcul numai posibilul preț pentru fiecare componentă în parte, care compune produsul analizat, fără a ține cont de alte cheltuieli asociate creării și comercializării produsului, cum ar fi cele cu cercetarea și dezvoltarea, promovarea, software-ul, transportul și nu numai. De aceea, chiar dacă sunt interesante întrucât prezintă cifre mici ce le permit unora să arunce cu noroi în Apple pentru că își jecmănește clienții, în realitate estimările acestei companii nu reflectă profitul obținut de compania americană la vânzarea unei unități de iPhone. Mai mult, ele ar putea să nu reflecte foarte bine nici măcar costul de producție, CNN raportând un cost de producție de 220 $ pentru iPhone SE, suma reală, cheltuită de Apple pe componente și fabricare, fiind deci necunoscută.
În trecut, directorul general al Apple a declarat că estimările costurilor de producție ale produselor companiei nu au deloc acuratețe: „nu am văzut nicio estimare care să fie măcar apropriată de a fi acurată”.