Atunci când achiziționezi un produs Apple, de dimensiuni mai mici, dintr-unul dintre magazinele gigantului american, el îți este oferit într-o sacoșă cu șnur de culoare albă, cu sigla Apple inscripționată pe ambele părți. Aceste sacoșe sunt folosite de ani buni și au devenit ceva emblematic pentru experiența de care se bucură clienții care cumpără produse din magazinele Apple. Totuși, gigantul american are în intenție efectuarea unor modificări importante în politica privind sacoșele, urmând să le elimine pe acestea fabricate din plastic și să introducă pe unele mai prietenoase cu mediul, din hârtie.

Se pare că luna aceasta, compania va înlocui sacoșele albe, simple, din plastic cu unele din hârtie, fabricate folosind 80% materiale reciclate, în încercarea de a-și atinge obiectivul de a lăsa lumea mai bună decât a găsit-o. Potrivit 9to5Mac, Apple și-a informat săptămâna aceasta angajații cu privire la schimbare printr-o notă pe care o veți putea citi mai jos.

Schimbările privind politica de sacoșe nu se referă aparent numai la materialele din care sunt fabricate acestea, ci și la comportamentul angajaților. Acestora le va fi solicitat să îi întrebe pe clienți dacă doresc sacoșă – până acum, ei ofereau oricum o sacoșă fiecărui client.

Modificările efectuate de Apple în privința sacoșelor, împreună cu noile plase din hârtie, vor intra în vigoare pe 15 aprilie. Până atunci, gigantul american le cere angajaților să epuizeze  stocul de sacoșe din plastic, pentru a putea folosi apoi noile sacoșe cu aspect necunoscut în momentul de față.

We’re committed to leaving the world better than we found it. One bag at a time. So on April 15, we’ll switch to paper shopping bags made from 80 percent recycled materials. These bags come in medium and large.

When customers are buying a product, ask if they need a bag. They may decide they don’t. And you’ll encourage them to be even more environmentally friendly.

If you still have plastic bags in stock, use them before you switch to the new paper bags.

Ținând cont de interesul tot mai mare al Apple pentru reciclare, folosirea de energie curată și reducerea amprentei de carbon, schimbarea plaselor cu unele de hârtie vine surprinzător de târziu, dar decizia este salutară. În pivința ambalajelor produselor sale, dimensiunea lor este redusă de la un model de iPhone, iPad și Mac la altul, două treimi din acestea fiind produse din materiale reciclate, în timp ce restul de o treime provine din păduri controlate de compania americană.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.