Ecranul iPhone SE va putea fi schimbat cu ecran de iPhone 5s – iată și alte componente interșanjabile

0
1160

Ieri a apărut pe Internet un prim iPhone SE dezasamblat, iar noi aveam confirmarea că la interiorul acestui terminal se află o amestecătură de componente pe care le-am mai văzut și pe modele anterioare de iPhone, începând cu 5s și terminând cu 6s. Astăzi însă iFixit vin cu un articol complet despre iPhone-ul SE pe care l-au dezasamblat, menționând componentele pe care le vom găsi la interior și un detaliu important.

Se pare că iPhone SE și iPhone 5s au câteva componente interșanjabile. iFixit au descoperit că difuzorul, carcasa, oscilatorul, sertarul pentru SIM și întregul ansamblu ecran, care include LCD-ul, digitizorul, camera frontală, difuzorul de ureche și senzorul de proximitate, din iPhone SE sunt identice cu ceea ce găseam pe iPhone 5s. Potrivit lor, toate aceste componente pot fi cu ușurință schimbate de pe un terminal pe altul.

Desigur, nu toate componentele iPhone SE sunt interșanjabile cu cele ale altor modele. Printre acestea includem placa de bază, camera principală, conectorul Lightning și bateria. Vorbind despre aceasta din urmă, capacitatea ei este de 1.624 mAh, fiind puțin mai mare decât cea a iPhone 5s, 1560 mAh și oferind, așa cum știm deja, o autonomie chiar mai bună decât cea a iPhone 6s. Cei care vor dori să pună o baterie mai mare, de iPhone SE, într-un iPhone 5s, nu vor avea prea mult noroc, deoarece bateria noului iPhone folosește un conector diferit comparativ cu modelul anterior.

Per total, iPhone SE a primit un scor de reparare de 6 din 10, din partea iFixit – 10 este scorul pentru cel mai ușor de reparat. Marile probleme ale acestui iPhone, care împiedică o ușoară reparare, sunt șuruburile Pentalobe și cablul Touch ID, care poate fi ușor afectat dacă nu este scos cu atenție. Cu toate acestea, faptul că iPhone 5s și SE au același ecran este un mare plus, deoarece înlocuirea se va putea efectua de către oricine știa să înlocuiască ecranul la 5s, iar prețul nu ar trebui să fie mai mare.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.