iPad Air 3 ar putea fi mai scump decât modelele anterioare. Apple va elimina versiunea de 16 GB

0
1274
Foto de: David MAREUIL/Anadolu Agency/Getty Images

Urmând a fi lansat luni, în cadrul primului eveniment Apple din 2016, „Let Us Loop You In”, iPad Air 3 sau iPad Pro de 9,7 inchi urmează să aibă unele părți mai puțin bune sau chiar dezamăgitoare pentru utilizatorii care vor dori să îl achiziționeze.

Potrivit lui Mark Gurman, bloggerul care în trecut a oferit și informații veridice cu privire la produsele Apple nelansate, viitoarea generație de iPad cu ecran de 9,7 inchi (pe care sursele sale o numesc „iPad Pro”) va avea un preț de pornire mai mare decât modelele precedente. Se pare că Apple ar fi luat decizia să scumpească versiunea de bază a acestui model de iPad pentru prima dată de la introducerea tabletei pe piață – în 2010 – astfel că noul iPad Air 3 sau iPad Pro va costa 599 $/€.

Această mutare ar veni în condițiile în care versiunea de bază de iPad Pro va avea 32 GB capacitate de stocare și va fi comercializată, potrivit surselor citate de Gurman, numai în varianta Doar Wi-Fi. Vor mai exista, de asemenea, și versiuni de iPad Pro 9,7 inchi cu 128 GB spațiu de stocare, în variantele Doar Wi-Fi și Wi-Fi + Cellular, prețul acestora urmând a fi mai mare comparativ cu versiunea de bază (însă nu se știe cu cât mai mare și comparativ cu modelul actual de iPad Air 2 de 128 GB).

Și că tot veni vorba despre iPad Air 2, se pare că acest model de iPad lansat de către Apple în urmă cu un an și jumătate va fi păstrat la vânzare, urmând a avea un preț de pornire de 499 $ (probabil în varianta de 16 GB). Acesta va substitui astfel prima generație de iPad Air, fiind însă mai scump decât era acesta până acum.

Toate modelele de iPad cu ecran de 9,7 inchi au avut un preț de pornire de 499 $, iar mutarea de acum a Apple este surprinzătoare. Iar dacă ați dori să îi luați apărarea companiei Apple spunând că acest nou iPad Pro va avea 32 GB și nu 16 GB ca și acelea, trebuie să țineți cont de o chestiune importantă. De la lansarea iPad Air 2, versiunea intermediară de iPad avea o capacitate de 64 GB și un preț de 599 $. Prin urmare, Apple va comercializa la același preț la care comercializa un iPad Air 2 de 64 GB, o versiune de iPad Pro cu capacitate de stocare mai mică, încercând probabil să satisfacă cerințele utilizatorilor care nu mai vor produse iOS cu 16 GB de stocare într-o manieră cât se poate de „Apple”…

Strategia Apple de a comercializa iPad în versiuni de 32 GB și 128 GB a apărut odată cu iPad Pro-ul de 12,9 inchi lansat în toamna anului trecut.

Noul iPad cu ecran de 9,7 inchi va veni cu câteva noutăți importante pentru această gamă. Dintre acestea amintim: un Smart Connector, cip Apple A9X, până la 4GB de RAM, 4 difuzoare și o cameră principală de 12 megapixeli, cu bliț.

Desigur, așteptăm ca Apple să facă luni anunțurile, iTutorial.ro fiind locul în care veți fi anunțați de îndată ce iPad Pro cu ecran de 9,7 inchi va fi introdus. De aceea, vă așteptăm luni la ora 19:00 pentru ultimele detalii de la conferința Apple.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.