Compania Apple a făcut astăzi un anunț extrem de important pentru iubitorii produselor sale din întreaga lume. Gigantul american a anunțat jurnaliștii de peste Ocean (și nu numai) că va organiza un eveniment media pe data de 21 martie, în sala de conferințe Town Hall din cadrul campusului său din Cupertino, California. Spre deosebire de marea majoritate a evenimentelor Apple, acesta va începe la ora 19:00 (ora României) și nu la ora 20:00 – în SUA este tot la ora 10:00 (ora Pacificului), însă acolo trecerea la ora de vară se face mai devreme decât la noi. Ca de obicei, conferința va fi transmisă live de către Apple, iar mai multe detalii cu privire la acest aspect vă vom oferi mai jos.

Acest eveniment are o importanță destul de mare pentru compania americană, care urmează să prezinte lumii întregi câteva produse noi și interesante. În ultimele luni ni s-a indicat de către multiple publicații de încredere că evenimentul media Apple al primăverii acestui an va aduce cu el un nou model de iPhone cu ecran de 4 inchi (probabil „iPhone SE”), un nou model de iPad cu ecran de 9,7 inchi (probabil „iPad Air 3” sau „iPad Pro”) și noi curele pentru Apple Watch. Există, de asemenea, posibilitatea ca această conferință să ne aducă și câteva actualizări pentru gama Mac, însă în acest sens nu există zvonuri.

„Vedeta” evenimentului din seara zilei de luni, 21 martie, va fi, fără doar și poate, iPhone SE. Zvonurile din ultima vreme ne sugerează faptul că acest nou model de iPhone va arăta aproape identic cu iPhone 5s, deosebirile principale fiind la interior. Aici se spune că noul model de iPhone va avea hardware-ul celor mai recente modele de iPhone (un chipset Apple A9, camere îmbunătățite, cip NFC pentru Apple Pay și nu numai). Acest iPhone ar trebui să îi ia locul modelului introdus de către Apple în toamna anului 2013, fiind probabil cel mai ieftin model (nu este însă exclus ca și iPhone 5s să mai fie păstrat pentru o perioadă de timp pe piață).

Nici iPad Air 3 sau iPad Pro (există zvonuri care sugerează ambele denumiri, cea din urmă fiind surprinzătoare, din moment ce există deja pe piață un iPad cu ecran de 12,9 inchi, denumit „Pro”) nu ar trebui să fie neglijat. Acesta urmează să preia de la iPad Pro câteva dintre caracteristicile de bază, cum ar fi un sistem de sunet cu patru difuzoare, un Smart Connector, pentru conectarea accesoriilor compatibile (tastaturi), un nou afișaj, care să fie compatibil cu Apple Pencil și un chipset Apple A9X. În plus, se zvonește că acesta va fi și primul model de iPad cu bliț LED alăturat camerei principale.

În fine, dacă mulți se așteptau ca Apple Watch 2 să fie prezentat cu această ocazie, ei bine, nu. Totuși, se pare că Apple intenționează să aducă în discuție ceasul inteligent, pentru care va anunța câteva actualizări. Acestea nu vor fi prea surprinzătoare, totul rezumându-se probabil la câteva noi curele (inclusiv unele din nailon).

Mai sus vă spuneam că această conferință va fi transmisă în direct de către Apple, milioane de utilizatori putând să o vizioneze în seara zilei de 21 martie sau ulterior, la cerere. Potrivit companiei Apple, evenimentul media va fi transmis pe iPhone, iPad, iPod touch, Mac, PC și Apple TV.

În ceea ce privește fluxul live, pe care foarte mulți utilizatori vor dori să îl urmărească în seara zilei de 21 martie, acesta folosește tehnologia Apple HTTP Live Streaming, care este disponibilă numai pentru aplicația Safari de pe iPhone, iPad și iPod touch cu iOS 7.0 sau ulterior, de pe Mac cu Safari 6.0.5 sau ulterior (și OS X 10.8.5 sau ulterior), de pe PC cu Windows 10 (din browserul Edge), de pe generațiile 2 și 3 de Apple TV, cu versiunea software 6.2 sau ulterioară, precum și de pe generația a 4-a de Apple TV cu tvOS 9.0 sau ulterior. Pagina de unde vei putea urmări conferința live – de pe unul dintre dispozitivele compatibile – este: http://www.apple.com/apple-events/march-2016/.

Desigur, iTutorial.ro va fi locul unde veți putea descoperi toate produsele pe care Apple le va prezenta pe 21 martie, de îndată ce oficialii gigantului american vor oferi detalii despre ele. Până atunci însă, dacă vor mai apărea și alte informații despre acest eveniment și dispozitivele ce urmează a fi prezentate, noi vă vom anunța.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.