iPhone SE va avea NFC, cameră de 12 megapixeli, dar același aspect ca și iPhone 5s. O versiune de 16 GB va fi comercializată în continuare

0
1471

Alături de iPad Air 3, iPhone SE urmează să fie prezentat de către Apple în cadrul conferinței care va avea loc luni, pe 21 martie, la ora 19:00. Vorbim despre o versiune nouă de iPhone cu ecran de 4 inchi, care vine să înlocuiască iPhone 5s, un model introdus de către Apple în urmă cu doi ani și jumătate.

Despre iPhone SE s-a vorbit mult în ultimele luni, dar la acest sfârșit de săptămână bloggerul Mark Gurman a venit cu ultimele detalii despre acest nou dispozitiv, confirmând în mare parte o serie de zvonuri. Cunoscut pentru informațiile veridice oferite în legătură cu produsele Apple nelansate, Gurman susține că iPhone SE va arăta aproape „identic” cu iPhone 5s. Prin urmare, acest dispozitiv va avea același aspect „pătrățos” ca și dispozitivul iPhone lansat în 2013, singura diferență fiind probabil la margini, care ar urma să fie foarte ușor rotungite (evident, nu la fel ca la iPhone 6), o schimbare pe care sursele citate de bloggerul american nu o văd ca fiind prea ușor de semnalat. În rest, forma și poziția butoanelor, precum și a celorlalte porturi urmează să fie identică între cele două modele de iPhone cu ecran de 4 inchi.

La interior, lucrurile urmează să se schimbe ușor, în condițiile în care iPhone SE va avea cel mai recent hardware Apple. Vorbim așadar despre un chipset Apple A9 cu coprocesor de mișcare M9 (care face posibilă implementarea caracteristicii „Hey Siri” întotdeauna activă), un cip NFC pentru Apple Pay și noi modemuri LTE și Wi-Fi. Iar dacă până acum totul a sunat ca fiind un iPhone 6s, ei bine lucrurile nu se opresc aici. Camera noului iPhone va fi și ea împrumutată de la cele mai recente modele de iPhone cu ecrane de 4,7 și 5,5 inchi. Astfel, noul iPhone SE va veni cu o cameră de 12 megapixeli, capabilă să înregistreze video în format 4K.ambalaj iPhone SE

În privința capacității de stocare lucrurile nu vor fi modificate spectaculos comparativ cu iPhone 5s. Gurman susține că noul model de iPhone cu ecran de 4 inchi va veni în modele de 16 GB și 64 GB (5s este comercializat în versiuni de 16 GB și 64 GB), dar în aceleași versiuni de culoare ca și iPhone 6s – auriu, gri stelar, argintiu și roz auriu. Prețul de pornire al iPhone SE va fi același ca și cel al iPhone 5s.

Spusele lui Gurman sunt parțial confirmate de o posibilă imagine cu ambalajul iPhone SE, care a apărut săptămâna aceasta pe Weibo, în China. Ea ne dezvăluie că noul iPhone va fi comercializat într-o versiune de 16 GB, că va avea denumirea „SE” și că va veni cu tehnologia NFC, pentru Apple Pay. În plus, acest ambalaj indică faptul că noul iPhone vine căști EarPods, ceea ce înseamnă că, spre deosebire de iPhone 7, va avea jack pentru căști.

Desigur, așteptăm ca Apple să facă luni anunțurile, iTutorial.ro fiind locul în care veți fi anunțați de îndată ce iPhone SE va fi introdus. De aceea, vă așteptăm luni la ora 19:00 pentru ultimele detalii de la conferința Apple.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.