iPhone 5s și iPhone 6s încap aproape perfect în tocurile pentru iPhone SE și iPhone 7. Iată diferențele!

0
2363

Lewis Hilsenteger de la Unbox Therapy a publicat zilele acestea pe canalul său de YouTube un clip video hands-on cu două tocuri create de către terți pentru două modele de iPhone pe care Apple le va lansa în acest an – iPhone SE și iPhone 7. Presupunând că ar fi fost create pe baza schițelor oficiale ale Apple, cele două tocuri din clipul video de mai jos par să confirme zvonurile de până acum cu privire la fiecare dintre cele două modele de iPhone – inclusiv eliminarea jackului de 3,5 mm pentru căști din iPhone 7 și designul foarte asemănător al iPhone SE cu iPhone 5s, de exemplu.

Canadianul începe prin a compara tocul iPhone SE cu un iPhone 5s, descoperind astfel că a șaptea generație de iPhone încape aproape perfect în carcasa iPhone SE. Singura problemă cu această carcasă este că locurile pentru butoanele de control a volumului nu se suprapun cu cele două butoane rotunde de pe iPhone 5s. Iar dacă o eroare de design ar putea fi luată în calcul, totuși cel mai posibil vorbim despre o repoziționare a butoanelor de volum, în cazul iPhone SE. Nu demult, vă spuneam că, deși va arăta aproape identic cu un iPhone 5s sau iPhone 5, noul iPhone SE va avea rama puțin mai rotunjită (nu la fel de mult ca și la iPhone 6), iar acest lucru ar putea explica de ce butoanele de volum de pe tocul iPhone SE nu se suprapun peste butoanele de volum ale unui iPhone 5s.

În rest, tocul iPhone SE nu indică mari schimbări de design sau poziționare a butoanelor și/sau porturilor comparativ cu modelul de iPhone introdus în toamna anului 2013.

Trecând la iPhone 7, aici tocul dezvăluie câteva dintre modificările despre care s-a tot discutat în ultima vreme. Introducând un iPhone 6s în presupusul toc pentru iPhone 7, Hilsenteger a descoperit nu doar că orificiul pentru cameră, bliț și microfon al tocului nu se aliniază cu lentila protuberantă a camerei iPhone 6s, ci și că el este mult mai mare decât diametrul lentilei celui mai recent model de iPhone. Or, se prea poate ca modelul de iPhone 7 cu ecran de 4,7 inchi să aibă o lentilă cu diametrul mai mare decât cea a iPhone 6s sau chiar două obiective. Totuși, a doua variantă este mai puțin probabilă, în ciuda numărului destul de mare de zvonuri care ne sugerează că iPhone 7 va folosi o cameră cu două obiective, deoarece deschiderea de pe acest toc nu pare a fi suficient de mare pentru a găzdui o astfel de cameră, iar zvonurile în cauză se refereau în principal la modelul de iPhone cu ecran de 5,5 inchi.

Trecând mai departe, în partea de jos a tocului se observă alte elemente ce nu se potrivesc cu actualul iPhone 6s. Cele două orificii din dreapta și stânga portului Lightning nu doar că au dimensiuni egale – ceea ce ne poate sugera introducerea unor difuzoare stereo -, dar ele nu permit introducerea jackului căștilor EarPods în iPhone-ul 6s din toc. Or, asta înseamnă că iPhone 7 nu va avea acel jack.

În rest, nu se observă diferențe semnificative între tocul iPhone 7 și un iPhone 6s, butoanele pentru controlul volumului și pentru Adormire/Trezire potrivindu-se perfect în acest toc. Mai interesant este că modelul de iPhone introdus în toamna anului trecut se potrivește ca și grosime în acest toc, acest lucru ridicând un semn de întrebare în privința grosimii viitorului model de iPhone – care se poate, așadar, să fie la fel de gros ca și iPhone 6/6s și nu cu un milimetru mai subțire, așa cum ni se sugera.

Până când iPhone 7 va fi lansat va mai trece ceva vreme. În privința iPhone SE, numai câteva zile ne mai despart, luni la ora 19:00 urmând a fi introdus acest nou model de iPhone cu ecran de 4 inchi, în cadrul unui eveniment Apple, pe care vă invităm să îl urmăriți alături de noi.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.