Spațiul de stocare implicit de pe iCloud se dovedește, în cele mai multe cazuri, a fi insuficient pentru un utilizator care dorește să folosească toate sau aproape toate caracteristicile acestui serviciu Apple. Soluția pentru aceia dintre voi care doresc să facă backup dispozitivelor iOS pe iCloud, să folosească Biblioteca foto iCloud și să stocheze documente sau alte date este upgrade-ul planului de stocare de 5 GB la unul de 50 GB, 200 GB sau 1 TB. Dar ce se întâmplă dacă, de exemplu, renunți la una dintre aceste caracteristici și constați astfel că planul pe care îl plătești lunar îți oferă un spațiu mult prea mare pentru nevoile tale? Ei bine, răspunsul este simplu: efectuezi un downgrade planului de stocare de pe iCloud.

Oricând un utilizator de iPhone, iPad, iPod touch, Mac sau PC, care folosește iCloud și plătește un plan de stocare poate să renunțe în câteva minute la acest cost lunar sau să îl reducă, în anumite cazuri și cu câteva zeci de lei, direct de pe dispozitivul iOS, sau de pe computerul cu OS X sau Windows. Astfel, dacă, să zicem, ai un plan de stocare iCloud de 200 GB, pe care plătești 2,99 €/lună, iar după efectuarea upgrade-ului ai constatat că el este cu mult prea mare pentru nevoile tale (cazul meu) sau ai făcut o curățenie de primăvară prin conținutul stocat în iCloud, reducând spațiul ocupat, atunci nu are rost să plătești această sumă mai mare de bani. În schimb, poți face downgrade fie la un plan de 50 GB, pentru numai 0,99 € / lună, fie poți să renunți complet la abonament și să rămâi cu spațiul implicit gratuit de 5 GB.

La efectuarea downgrade-ului trebuie să iei în considerare un lucru important: conținutul stocat s-ar putea să depășească spațiul de stocare disponibil pe noul plan (mai ales dacă revi la spațiul implicit, fără a mai face curățenie prin ceea ce ai stocat în iCloud). În acest caz, noile fotografii și clipuri video nu se vor mai încărca în Biblioteca foto iCloud, iar iCloud Drive și aplicațiile care folosesc iCloud nu se vor mai actualiza în rândul dispozitivelor tale. Mai mult, tu nu vei mai putea nici măcar să recepționezi sau să trimiți mesaje cu adresa de e-mail iCloud. Rezolvarea în această situație problematică în care ai depășit stocarea și nu mai poți folosi caracteristicile iCloud va fi să elimini backupurile, pozele, documentele sau mesajele e-mail de care nu ai nevoie. Deci, cu alte cuvinte, să faci „curățenie” în cloud. Reține că pozele, videourile și documentele pot fi accesate o perioadă de 30 de zile după ce le-ai eliminat sau ai dezactivat Biblioteca foto iCloud.

Așadar, în cazul în care planul tău de stocare depășește nevoile, ai făcut un upgrade accidental sau consideri că plătești o sumă lunară prea mare pentru iCloud, va trebui să urmezi pașii de mai jos pentru a executa un downgrade la un plan mai mic sau chiar la planul implicit.

Cum să execuți un downgrade planului iCloud

De ce avem nevoie pentru a executa un upgrade planului iCloud?

  • Un cont iCloud / ID Apple activ și adăugat pe unul dintre dispozitivele iOS, pe Mac ori pe un PC
  • Un:
    • iPhone, iPad sau iPod touch cu iOS 5 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare.
    • Mac cu OS X 10.7.4 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare.
    • PC cu Windows și aplicația iCloud pentru Windows instalată (descarc-o gratis de aici).
  • Un card de credit (cu suficiente fonduri pentru a acoperi costul noului plan) atașat ID-ului Apple / contului de iCloud pe care dorești să execuți un upgrade planului de stocare. Citește mai multe despre cum poți atașa cardul de credit ID-ului Apple aici.

Opțiunile de downgrade disponibile

În momentul de față, următoarele trei opțiuni de downgrade a planului de stocare iCloud sunt oferite de către Apple

  • 5 GB: Gratis
  • 50 GB: 0,99 € (aproximativ 4,5 lei) / lună
  • 200 GB: 2,99 € (aproximativ 13 lei) / lună

Reține că pentru downgrade vei avea la dispoziție numai planurile mai mici și inclusiv pe cel gratuit. În cazul în care actualul tău plan este cel de 50 GB, downgrade-ul va fi posibil numai la planul implicit de 5 GB.

Cum execuți downgrade-ul

De pe iPhone, iPad sau iPod touch

  1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch;home screen iphone ios 9 ecran principal
  2. Atinge iCloud;icloud configurari
  3. Selectează:
    1. Dacă dispozitivul rulează iOS 8 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare: Stocare;icloud stocare
    2. Dacă dispozitivul rulează iOS 7 sau o versiune anterioară a sistemului de operare: Stocare & Backup;
  4. Atinge Schimbați planul de stocare sau Cumpărați mai multă stocare, după caz;schimbati plan stocare icloud
  5. Atinge Opțiuni de downgrade și autentifică-te în iTunes Store introducând parola ID-ului Apple;downgrade stocare icloud
  6. Alege una dintre opțiunile de downgrade afișate pe dispozitivul tău. Notă: Sub planul curent îți este afișată o etichetă Utilizare curentă: x GB, aceasta afișându-ți spațiul ocupat de tine pe iCloud. Este recomandat să o consulți înainte de a alege un plan nou, pentru a nu fi nevoit să elimini conținut, dacă nu îți dorești asta.downgrade plan icloud
  7. După ce ai terminat, atinge Finalizați pentru a salva modificarea.

Downgrade-ul va fi efectuat la expirarea actualului plan curent lunar sau anual (data îți este afișată imediat sub OPȚIUNI DE DOWNGRADE, la pasul 6).

De pe Mac

  1. Deschide Preferințe sistem din meniul Apple, dock sau Launchpad;preferinte sistem
  2. Dă clic pe panoul iCloud;icloud preferinte sistem mac
  3. Dă clic pe opțiunea Gestionează din partea dreaptă jos a ferestrei;gestionare icloud
  4. Selectează Schimbați planul de stocare;schimbare plan icloud
  5. Dă clic pe Opțiuni de downgrade…;downgrade icloud stocare plan
  6. Introdu parola ID-ului Apple, apoi dă clic pe Gestionați;parola id apple icloud gestionati
  7. Alege planul de stocare pe care dorești să îl folosești, atunci când actualul va expira, apoi dă clic pe OK. Notă: În dreptul planul curent îți este afișată o etichetă Utilizare curentă: x GB, aceasta afișându-ți spațiul ocupat de tine pe iCloud. Este recomandat să o consulți înainte de a alege un plan nou, pentru a nu fi nevoit să elimini conținut, dacă nu îți dorești asta.modificare downgrade stocare icloud

Downgrade-ul va fi efectuat la expirarea actualului plan curent lunar sau anual (data îți este afișată imediat sub OPȚIUNI DE DOWNGRADE, la pasul 7).

De pe PC

  1. Deschide iCloud pentru Windows (dacă nu ai descărcată aplicația, o poți descărca gratuit acum).
  2. Dă clic pe Stocare;ICLOUD
  3. Selectează Modificați planul de stocare…;
  4. Dă clic pe Opțiuni de downgrade;
  5. Dă clic pe Opțiuni de downgrade…;
  6. Introdu parola ID-ului Apple, apoi dă clic pe Gestionați;
  7. Alege planul de stocare pe care dorești să îl folosești, atunci când actualul va expira, apoi dă clic pe OK. Notă: În dreptul planul curent îți este afișată o etichetă Utilizare curentă: x GB, aceasta afișându-ți spațiul ocupat de tine pe iCloud. Este recomandat să o consulți înainte de a alege un plan nou, pentru a nu fi nevoit să elimini conținut, dacă nu îți dorești asta. 

    Downgrade-ul va fi efectuat la expirarea actualului plan curent lunar sau anual (data îți este afișată imediat sub OPȚIUNI DE DOWNGRADE, la pasul 7).

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

- Reclamă -