Aplicația Mesaje, care vine preinstalată pe iPhone și iPad, activează implicit caracteristica intitulată „Confirmări de citire” sau „Recipise de citire”, atunci când ai activat serviciul iMessage. Aceasta va trimite expeditorului unui mesaj de tip iMessage o confirmare sub forma „Citit [oră/dată]” atunci când ai văzut mesajul, permițându-i astfel să știe nu doar că mesajul a ajuns la tine, dar și că tu l-ai citit. Concurentul mai popular al iMessage, WhatsApp Messenger, are și el, mai recent, o caracteristică similară de confirmare a citirii mesajelor primite de către un utilizator, ea fiind, de asemenea, activată în mod implicit.

Ei bine, această funcționalitate este una folositoare pentru majoritatea utilizatorilor – mai ales când vorbesc pe iMessage, în majoritatea timpului, cu membri ai familiei -, dar nu întotdeauna. Se întâmplă uneori ca tu să nu ai timp sau să nu vrei, deocamdată, să îi răspunzi persoanei care ți-a trimis un iMessage sau un mesaj pe WhatsApp Messenger, însă ai dori totuși să vezi ce ți-a scris aceasta, fără a o supăra sau a-ți atrage întrebări de genul „de ce nu îmi răspunzi?”. Soluția, în cazul în care aceste situații se întâmplă destul de des, ar fi probabil dezactivarea recipiselor de citire. Totuși, în cazul în care această situație nu se întâmplă prea des sau dacă se întâmplă, tu consideri confirmările de citire în continuare ca fiind o funcționalitate utilă și dorești să îți lași prietenii sau membrii familiei să vadă când le citești mesajele, există o soluție pentru tine, alta, desigur, decât să nu citești decât notificările, iar mesajele să nu le deschizi decât atunci când poți sau dorești să răspunzi.

Utilizatorii care dețin un iPhone 6s sau iPhone 6s Plus pot să citească un mesaj iMessage sau WhatsApp, fără a notifica destinatarul că au făcut acest lucru, deși au caracteristica „recipise citire” activată. Cum? Ei bine, mulțumită 3D Touch și funcționalităților aduse de el: „peek” și „pop”. Apăsând mai puternic pe o conversație din iMessage sau WhatsApp, vei putea să o previzualizezi, fără ca tu să confirmi citirea mesajelor primite. Mai mult, astfel vei primi și opțiunea de a răspunde rapid acelor mesaje cu niște răspunsuri predefinite.

Cum să previzualizezi mesajele iMessage sau WhatsApp pe iPhone 6s

De ce vei avea nevoie?

  • Un dispozitiv iPhone 6s sau iPhone 6s Plus
  • Caracteristica 3D Touch să fie activată (implicit ea este activată, iar dacă ai dezactivat-o, o poți reactiva urmând pașii de aici).

Previzualizare mesaje fără confirmări de citire

  1. Deschide aplicația Mesaje sau WhatsApp Messenger de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone;home screen iphone ios 9 ecran principal
  2. În lista cu conversații, caută conversația unde ai primit un mesaj, dar nu vrei să confirmi citirea sa. Nu o atinge, pentru a nu o deschide!previzualizare imessage
  3. Ține degetul apăsat pe această conversație până în momentul în care apare pe ecran un card care îți afișează conversația. Acesta va arăta inclusiv ultimele mesaje primite de la acel expeditor.previzualizare mesaj
  4. Acum:
    1. Ridică degetul de pe ecran pentru a închide previzualizarea conversației respective.
    2. Trage degetul în sus pentru a primi câteva opțiuni, inclusiv răspunsuri rapide, în cazul iMessage: „Ok”, „Mersi!” și „Vorbim mai târziu?” – poți, de asemenea, lăsa un mesaj personalizat. Atât în cazul iMessage, cât și în cazul WhatsApp Messenger, poți marca mesajul ca citit, în măsura în care vrei acest lucru. În cazul WhatsApp Messenger, poți dezactiva sunetul pentru conversația respectivă pentru a nu mai primi notificări, poți arhiva conversația și o poți șterge.previzualizare mesaj optiuni
    3. Apasă mai tare pe ecran pentru a intra în conversație. Reține că astfel vei confirma citirea mesajelor și vei putea interacționa cu ele, așa cum ai fi făcut dacă ai fi atins pur și simplu conversația respectivă pentru a o deschide.

Desigur, ar fi un lucru grozav dacă Apple ar implementa în iOS o caracteristică, care să ne permită să selectăm utilizatorii cărora să le trimitem recipise de citire. Astfel, am putea, de exemplu, să le permitem numai membrilor din familie când le-am citit iMessage-urile, iar colegilor de la serviciu, amicilor și altor persoane să nu le oferim acest gen de notificare. Cu o astfel de funcționalitate, nu va mai fi necesar să ai un iPhone 6s cu 3D Touch pentru a deschide conversațiile la care nu ai chef să răspunzi, cazurile în care ai simți, eventuala lipsă a acestui model de iPhone fiind mult mai reduse.

În fine, este important de știut că nici în cazul iMessage și nici în cazul WhatsApp, previzualizarea mesajelor nu are neapărat scopul de a te ajuta să citești mesaje fără a confirma citirea lor. Ideea este ca tu să poți vedea rapid dacă ai răspuns sau nu ultimului mesaj primit ori de a arunca o privire scurtă peste o informație primită de la cineva, mai ales în situația în care primești și trimiți zilnic foarte multe mesaje.

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.