Apple a lansat OS X 10.11.4 El Capitan pentru toți utilizatorii – iată tot ce aduce nou

0
1293

Compania Apple a lansat luni seară versiunea finală de OS X 10.11.4 El Capitan, făcând astfel disponibilă pentru toată lumea cea de-a patra actualizare adusă El Capitan. OS X 10.11.4 se află în perioada de testare de pe 11 ianuarie și succede OS X 10.11.3 – o actualizare ce venea mai mult să corecteze o serie de erori și să îmbunătățească performanțele computerelor.

Noua versiune de OS X El Capitan le este recomandată tuturor utilizatorilor care dețin un Mac compatibil cu această actualizare și mai ales celora care au instalat deja OS X 10.11.x pe computer. Ca de obicei, noua versiune de OS X poate fi descărcată și instalată de pe App Store, accesând meniul Actualizări, iar dacă nu te descurci, atunci poți urma linkul de mai jos:

• Cum să efectuezi actualizarea la o versiune mai recentă de OS X

În ceea ce privește noutățile aduse de OS X 10.11.4, ei bine, nu vorbim numai despre corecturi de erori și îmbunătățiri în privința performanțelor. Noua versiune a sistemului de operare permite vizionarea de Live Photos în interiorul aplicației Mesaje, crescând astfel numărul de modalități în care Live Photos pot fi vizionate pe Mac (până acum, aceste poze puteau fi vizionate doar în aplicația Poze). Fotografiile Live transmise prin Mesaje vor fi marcate printr-o pictogramă cu o serie de cercuri concentrice (pictograma Live Photos de pe iPhone), iar odată ce vei face clic pe ele se va deschide un observator de imagine care va reda animația. În plus, noua versiune de OS X aduce actualizări pentru aplicația Notițe, unde poți crea și stoca notițe protejate cu parolă – aceeași caracteristică este disponibilă și în iOS 9.3. Notițele protejate cu parolă sunt sincronizate via iCloud și nu vor putea fi vizionate de nimeni, dacă nu știe parola configurată de tine. De asemenea, noua versiune a aplicației Notițe permite importarea notițelor din aplicații cum ar fi Evernote.

Pe scurt, mai sus am listat cele mai importante caracteristici noi din OS X 10.11.4 El Capitan. Această actualizare mai include și alte caracteristici, iar notițele lansării publicate de către Apple și disponibile mai jos ar trebui să fie suficient de concludente:

Actualizarea la OS X El capitan 10.11.4 sporește stabilitatea, compatibilitatea și securitatea Mac-ului dvs. și este recomandată pentru toți utilizatorii de OS X El Capitan.

Această actualizare:

 • Adaugă posibilitatea de a proteja printr-un cod de acces notițele care conțin date personale din aplicația Notițe
 • Adaugă posibilitatea de a sorta notițele alfabetic, după data creării sau după data modificării în aplicația Notițe
 • Adaugă posibilitatea de a importa fișiere Evernote în aplicația Notițe
 • Furnizează compatibilitate pentru partajarea pozelor Live Photos între iOS și OS X prin AirDrop și Mesaje
 • Rezolvă o problemă care putea determina deschiderea lentă a imaginilor RAW în aplicația Poze
 • Adaugă posibilitatea de a stoca pe iCloud PDF-uri din aplicația iBooks, făcându-le disponbile pe toate dispozitivele
 • Corectează o problemă care putea împiedica deschiderea linkurilor t.co de Twitter în Safari
 • Previne blocarea accesului la alte pagini web de către dialogurile JavaScript din Safari
 • Corectează o problemă care împiedica funcționalitatea cutiei poștale VIP pentru conturile Gmail
 • Corectează o problemă care provoca deconectarea dispozitivelor audio USB
 • Sporește compatibilitatea și fiabilitatea adptoarelor multiport Apple USB-C

În plus, OS X 10.11.4 include și o mulțime de actualizări de securitate, care acoperă unele breșe, făcând Mac-urile mai sigure și protejându-le mai bine în fața diferitor tipuri de atacuri.De aceea, actualizarea Mac-ului tău la această versiune a sistemului de operare este recomandat a se face cât mai de îndată.

Alături de OS X 10.11.4 El Capitan, Apple a lansat astă-seară și iOS 9.3 pentru posesorii de iPhone, iPad și iPod touch.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.