Cum să ștergi toate e-mailurile dintr-un cont de e-mail de pe iPhone și iPad – Tutorial

- Publicitate -

Aplicația Mail de pe iPhone și iPad reprezintă un instrument extrem de folositor pentru administrarea căsuțelor de poștă electronică, Apple oferindu-ne de-a lungul anilor o mulțime de funcționalități noi, care să ne facă viața mai ușoară.

Versiunile moderne ale aplicației Mail din iOS includ, spre exemplu, o caracteristică „Ștergeți tot”, care le permite utilizatorilor să elimine instantaneu toate e-mailurile dintr-o cutie de poștă electronică de pe un dispozitiv iOS. Vorbim despre o opțiune pe care utilizatorii o așteptau de ceva vreme pe iPhone, iPad și iPod touch, gândindu-se la ea de fiecare dată când doreau să facă o „curățenie de primăvară” într-o cutie poștală ce conține în mare parte e-mailuri nefolositoare (și în rest, e-mailuri de care nu mai ai nevoie) ori doreau să elibereze spațiu de stocare de pe iPhone sau iPad ori din căsuța poștală în sine.

Desigur, în orice versiune de iOS este posibilă eliminarea e-mailurilor, dar foarte mult timp nu a existat o opțiune de ștergere instantanee a tuturor mesajelor dintr-un dosar al unei cutii poștale, ceea ce însemna că dacă nu ți-a mai păsat de ceva vreme de căsuța ta de poștă electronică și ea a adunat câteva mii de mesaje nedorite, ar fi un chin să le selectezi pe fiecare în parte, apoi să le ștergi sau, mai rău, să le ștergi individual.

Or, dacă ai o căsuță de poștă electronică în care sunt foarte multe mesaje primite necitite și niciun mesaj important (sau dacă sunt mesaje importante, ele au fost salvate altundeva), atunci instrumentul de ștergere instantanee a tuturor mesajelor va fi extrem de folositor pentru tine. De asemenea, el va fi util dacă dorești să ștergi instantaneu toate mesajele din coșul de gunoi (deci șterse individual, mai demult), ori pe cele din Spam și nu doar atât.

Cum să ștergi instantaneu toate e-mailurile dintr-un cont de e-mail în aplicația Mail de pe iPhone și iPad

De ce vei avea nevoie

 • Un dispozitiv iPhone (4s sau mai recent), iPad (2 sau mai recent), iPad mini (sau mai recent), iPad Pro ori iPod touch generația a 5-a (sau mai recent)
 • iOS 9.0 sau orice versiune ulterioară a sistemului de operare instalată
 • Cel puțin un cont de e-mail adăugat în aplicația Mail de pe dispozitivul iOS, care să conțină cel puțin un dosar cu mesaje nedorite, pe care dorești să le elimini.

Atenție!

Reține că urmând pașii de mai jos:

 • Nu vei elimina contul de e-mail cu totul și nici măcar de pe iPhone, iPad sau iPod touch, ci vei șterge permanent sau, după caz (în funcție de contul de e-mail), muta toate e-mailurile dintr-un anumit dosar al acestuia (cum ar fi, de exemplu, e-mailurile din dosarul Spam sau e-mailurile Primite) în dosarul Coș (Trash). 
 • Poți goli complet coșul de e-mailuri, ceea ce va însemna că odată șterse de acolo, nu vei mai putea recupera e-mailurile primite/trimise înainte de ștergerea lor.
 • Se vor șterge sau nu e-mailurile și de pe server (adică din căsuța poștală Yahoo, Gmail, Outlook, etc. în sine, nu doar de pe iPhone ori iPad), însă acest lucru depinde de contul de e-mail – dacă este SMTP sau IMAP. În general, folosind un cont de e-mail cu POP3 și SMTP (de exemplu, Yahoo, Gmail, Outlook, șamd), prin acțiunea „Ștergeți (tot)” vei elimina e-mailurile și de pe iPhone/iPad/iPod touch și de pe server, în timp ce dacă vei folosi un cont de e-mail IMAP, vei elimina mesajele, în general, doar de pe iPhone/iPad/iPod touch. Or, fiți atenți cu utilizarea acestei funcționalități, accesând-o numai dacă sunteți siguri că nu aveți nevoie de niciun e-mail dintr-un dosar al cărui conținut doriți să îl eliminați
 • Mesajele pot fi șterse sau arhivate, în funcție de preferințele tale sau de configurările implicite ale contului. În general, mesajele dintr-un cont de Gmail sunt, în mod implicit, arhivate și nu șterse, în timp ce mesajele dintr-un cont de Yahoo Mail sunt, implicit, șterse. Diferența constă în faptul că în timp ce Gmail (sau un alt cont de e-mail care are activată opțiunea de arhivare și nu ștergere a mesajelor) va muta, în general, mesajele selectate într-un dosar Arhivă, Yahoo (sau un alt cont de e-mail care are activată opțiunea de ștergere și nu arhivare a mesajelor) le va muta, în general, într-un dosar Coș din interiorul căsuței de e-mail.

Șterge toate e-mailurile

 1. Deschide aplicația Mail de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch;home screen iphone ios 9 ecran principal
 2. Accesează căsuța de poștă electronică din care dorești să elimini toate mesajele. Pentru asta va trebui să revii la ecranul „Cutii poștale” (dacă nu ești deja acolo) și să selectezi un anumit cont (în secțiunea CONTURI);conturi mail
 3. Selectează un dosar din care vrei să elimini toate e-mailurile. Spre exemplu, poți să selectezi Primite, dacă vrei să elimini toate mesajele pe care le-ai primit în acel cont până la acel moment, poți selecta Spam pentru a șterge toate mesajele nedorite simultan, poți selecta Coș pentru a șterge permanent toate mesajele eliminate anterior sau orice alt dosar afișat acolo ce conține e-mailuri de care nu mai ai nevoie. Notă: În cazul în care selectezi Coș, ar fi recomandat să mai arunci o privire peste toate e-mailurile de acolo, să nu cumva să fie un e-mail important, deoarece după ștergerea conținutului acestui mesaj, nu îl vei mai putea recupera.IMG_1030
 4. Atinge butonul Editați din colțul din dreapta sus al ecranului;IMG_1025
 5. Atinge Ștergeți tot;IMG_1027
 6. Confirmă acțiunea, atingând „Ștergeți tot”. Reține că ea poate fi ireversibilă, în funcție de cutia poștală și de dosarul selectat!IMG_1028

În cazul în care ai selectat un alt dosar decât Coș, atunci toate mesajele vor fi șterse permanent sau, în funcție de tipul de cont, arhivate ori trimise în Coș. De aceea, dacă vrei să le elimini permanent, în cazul anumitor conturi, va trebui să revii la cutia poștală, să selectezi Coș apoi să urmezi pașii 4, 5 și 6 de mai sus. Această acțiune este ireversibilă.

 

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

2 COMENTARII

 1. Bună ziua,
  Am făcut curățenie în mail, dar au rămas 1.1 Gb, de care am nevoie.
  Pe tabletă îmi ocupă prea mult spațiu și folosesc mailul în special pe PC.
  Cum fac să eliberez tableta și telefonul de mailuri fără să le șterg, ca să le văd pe PC? E clar că dacă reușesc, nu le voi mai deschide (descărca) pt a nu-mi mai ocupa memoria.

  • Pentru a elibera spațiul de stocare pe iPad / iPhone nu trebuiesc șterse e-mailurile, întrucât ele nu sunt stocate local, pe dispozitivele iOS, ci sunt stocate pe serverele furnizorului de e-mail – Yahoo, Gmail etc. Ori, ștergându-le, vei face ca ele să dispară din contul tău și, deci, să nu mai poată fi accesate de niciunde.
   Ceea ce ocupă mult spațiu pe iPhone și iPad (referitor la Mail) sunt, în general, mesajele care conțin fișiere atașate, întrucât acestea sunt descărcate local pentru a putea fi vizualizate. Și cum Apple nu oferă, din păcate, o metodă rapidă de ștergere a descărcărilor din Mail (sau un fel de „golire cache”), soluțiile ar fi:
   1. Șterge conturile de e-mail de pe iPhone și iPad, repornește dispozitivele, apoi adaugă-le din nou. Mai multe detalii aici: https://itutorial.ro/2013/01/cum-sa-stergeti-un-cont-de-mail-de-pe-iphone-sau-ipad-tutorial/ .
   2. Restaurează dispozitivele la starea de noi (recomandat doar dacă prima soluție nu a funcționat; duce la pierderea tuturor datelor).

   În cazul în care ai șters e-mailuri de care aveai nevoie sau pe care nu vroiai să le ștergi neapărat, s-ar putea să le poți recupera accesând dosarul „Trash / Gunoi,” „Archive / Arhivă” ori un alt dosar din căsuța de poștă electronică unde ar putea fi configurată mutarea mesajelor șterse înainte de eliminarea completă de pe server.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.