Unul dintre motivele pentru care utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch refuză să adauge unele conturi de e-mail (pe care, de altfel, le folosesc în mod constant) în aplicația Mail este acela că au multe mesaje necitite, iar numărul lor va fi mereu afișat pe pictograma acesteia, devenind la un moment dat stresant, mai ales dacă ai câteva mii de mesaje nedeschise și, deci, citirea lor ți-ar lua o veșnicie. Și chiar dacă se poate ascunde afișarea numărului de mesaje necitite de pe pictograma aplicației Mail, mulți dintre noi nu ne-am dori acest lucru, deoarece în acest fel am putea pierde urma și a mesajelor noi (inclusiv din alte căsuțe de poștă electronică, unde suntem „la zi” cu citirea mesajelor), iar problema tot nu ar fi rezolvată (mesajele necitite vor rămâne la fel în interiorul aplicației Mail, iar anumite cutii poștale inteligente – precum „Necitite” ar deveni nefolositoare).

Apple știe că aceasta este o problemă pentru cei care nu se dezabonează de la buletinele informative (newsletter-ele) la care au fost abonați fără voia lor și/sau nu au timp să deschidă mesajele mai puțin importante pe care le primesc într-o anumită zi, ajungând astfel ca după o perioadă să aibă un număr suficient de mare de mesaje necitite încât deschiderea lor să dureze foarte mult, la fel și marcarea individuală. De aceea, gigantul american a introdus în versiunile mai recente de iOS o funcționalitate de marcare instantanee a tuturor e-mailurilor necitite ca fiind citite, ajutându-te astfel să economisești timp prețios și încurajându-te să îți adaugi toate conturile tale de e-mail în aplicația Mail.

Așadar, în cazul în care marcarea individuală a mesajelor necitite ca fiind citite este o operațiune de lungă durată pentru tine, urmează pașii de mai jos pentru a descoperi cum poți să marchezi simultan toate e-mailurile nedeschise ca fiind citite, în doar câteva secunde.

Cum să marchezi instantaneu toate e-mailurile necitite ca fiind citite de pe iPhone sau iPad

De ce ai nevoie:

 • Un iPhone 4 (sau un model mai recent), iPad 2 (sau un model mai recent), iPad mini (sau un model mai recent), iPad Pro (sau un model mai recent) ori iPod touch generația a 5-a (sau un model mai recent)
 • iOS 7.0 sau orice versiune ulterioară a sistemului de operare instalată pe dispozitivul iPhone/iPad/iPod touch compatibil
 • Cel puțin un cont de e-mail, care să conțină cel puțin un mesaj necitit și să fi fost adăugat în aplicația Mail

Marchează toate e-mailurile ca fiind citite

 1. Deschide aplicația Mail de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch;home screen iphone ios 9 ecran principal
 2. Accesează dosarul „Primite” al cutiei de poștă electronică ce conține mesajele necitite pe care dorești să le marchezi. În cazul în care ai mai multe cutii de poștă electronică și nu știi care conține mesajele multe, revino la ecranul „Cutii poștale” și verifică aici care este cutia poștală ce conține multiple mesaje necitite (numărul e afișat în dreptul ei). Dacă vrei să marchezi toate e-mailurile, indiferent de cutia poștală, ca fiind citite, atunci poți accesa căsuța „Toate Primite”.mail dosare e-mail cont
 3. Atinge butonul „Editați” din partea dreaptă sus a ecranului;mail editati
 4. Atinge butonul „Marcați tot” din partea stângă jos a ecranului;IMG_1033
 5. Selectează Marcați ca citit.IMG_1031

Pentru a obține rezultatele dorite atunci când dorești să marchezi ca citite toate mesajele dintr-o cutie poștală foarte mare (care conține câteva mii de mesaje necitite, de exemplu), ar fi recomandat să derulezi în jos pentru a încărca un număr cât mai mare de mesaje. Acele e-mailuri care nu au fost încărcate în aplicația Mail sau la care nu ai derulat, nu vor fi, de regulă, marcate ca fiind citite, însă acest lucru depinde destul de mult și de serviciul de poștă electronică pe care îl folosești.

Efectul acțiunii de marcare a e-mailurilor ca fiind citite este unul imediat, după efectuarea acestei acțiuni putând să observi că toate mesajele din căsuța poștală selectată nu vor mai avea acea bulină albastră, iar insigna de pe pictograma aplicației Mail va arăta un număr mai mic de e-mailuri necitite sau chiar va dispărea, semn că toate au fost citite.

Trebuie menționat că, așa cum ați observat când ați ajuns la pasul al cincilea, deasupra butonul „Marcați ca citit” apare un buton „Fanion”, care îți va permite să pui un fanion tuturor e-mailurilor pe care le ai la momentul respectiv afișate în Mail. Spre deosebire de „Marcați ca citit”, nu știu cât de utilă este marcarea cu fanion a tuturor mesajelor, însă Apple s-a gândit că ar putea exista utilizatori care să își dorească efectuarea rapidă a acestei acțiuni. De asemenea, mai putem observa că după ce avem toate mesajele marcate ca citite, butonul se va transforma în „Marcați ca necitit”, permițându-ți să aduci din nou bulinele albastre lângă e-mailuri și insigna cu un număr mare pe pictograma Mail.

Așadar, opțiunea de marcare simultană a tuturor e-mailurilor dintr-o cutie poștală este extrem de folositoare pentru mulți utilizatori – mai ales în cazul căsuțelor cu care nu s-a mai ținut pasul și la care se dorește, din cauza numărului mare de mesaje necitite, să se renunțe definitiv.

În cazul în care rulezi o versiune mai veche de iOS pe iPhone/iPad/iPod touch sau dorești marcarea numai a câtorva mesaje ca fiind citite, atunci urmează linkul de mai jos:

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

2 COMENTARII

 1. Am să iau pe rând problemele:
  1. Intră în Poze>Albume, atinge butonul „Editați” din partea dreaptă sus a ecranului, apoi derulează până la albumul foto pe care vrei să îl elimini/redenumești și fie atinge cercul verde, urmat de „Ștergeți”, fie atinge numele albumului pentru a-l redenumi.
  2. Manualul de utilizare pentru iPhone în iOS 9.2 (este recomandat să descarci cea mai recentă versiune de iOSdin COnfigurări>General>Actualizare software) este disponibil pe iBooks: https://itunes.apple.com/ro/book/manual-utilizare-iphone-pentru/id1041618237?l=ro&mt=11 (urmează linkul de pe iPhone, apoi descarcă gratis manualul, pentru a-l putea citi de pe telefon). De asemenea, pe iTutorial.ro, în secțiunea https://itutorial.ro/category/tutoriale/ios-tutorial/ vei găsi câteva sute tutoriale care te vor ajuta să activezi/dezactivezi diferite funcționalități, îți vor oferi explicații despre acestea și te vor ajuta să depanezi problemele apărute.
  Dacă ai și alte întrebări, le așteptăm cu drag!

 2. Buna ziua ! Ma bucur ca am cumparat un iPhone 6 dar fiind un telefon diferit fața de celelalte telefoane pe care le-am avut,inevitabil sunt probleme la folosirea lui,prima problema ar fi : am creat un album foto în care nu am pus nimic,i-am dat o denumire dar nu mai vreau sa-l folosesc si vreau sa-l sterg sau macar sa-l redenumesc însă nu pot,există vreo posibilitate ?
  A doua problema : cand am cumparat telefonul,tot butonându-l,dadusem peste manualul de utilizare si nu mai dau de el sau macar sa pot descarca manualul aferent tipului de telefon dar în limba româna…va multumesc anticipat,o zi bună !

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.