Apple a lansat Idei muzicale – aplicația care le permite muzicienilor să înregistreze idei de cântece

0
1126

Alături de o actualizare importantă adusă GarageBand, compania Apple a lansat miercuri seară o aplicație complet nouă pentru dispozitivele iPhone și iPad. Idei muzicale este denumirea acesteia și vorbim despre o aplicație poziționată undeva între aplicația preinstalată pe iPhone „Reportofon” – cea mai simplă aplicație de înregistrare a sunetelor – și GarageBand  – cea mai puternică și bogată în caracteristici aplicație Apple de mobil pentru înregistrarea și editarea sunetelor. idei muzicaleIdei muzicale – o aplicație disponibilă gratuit pe App Store pentru toți utilizatorii de iPhone și iPad – îmbină perfect simplitatea de utilizare a unei aplicații de înregistrare a sunetelor cu o serie de funcționalități „pro”, care să satisfacă cerințele muzicienilor.

Compania Apple descrie noua sa aplicație ca fiind cea mai simplă modalitate de a captura și organiza noile idei muzicale. Aceasta permite utilizarea unui iPhone, iPad sau iPod touch pentru a înregistra sunetele produse de chitară, pian, voce sau orice instrument muzical sub formă de fișier audio de înaltă calitate, necomprimat. Orice sunet înregistrat va fi apoi numit, etichetat și evaluat de către utilizatori care își vor construi astfel în Idei muzicale o bibliotecă ce include toate părțile noi de cântece și fraze muzicale scurte repetate.

Idei muzicale este capabilă să detecteze în mod automat tempoul, simțul ritmic și acordurile, permițându-ți să auzi instantaneu ideea muzicală acompaniată de o secțiune de ritm cu tobe și bas realiste. După înregistrarea ideilor, utilizatorii pot audia acordurile cântate, adăuga comentarii și versuri sau pot să partajeze creațiile muzicale prietenilor sau fanilor prin Apple Music Connect. Totodată, transformarea ideilor înregistrate cu această aplicație în adevărate melodii este la un pas distanță cu GarageBand, unde poți să le imporți cu ușurință.

Desigur, aplicația Idei muzicale include în momentul de față o mulțime de caracteristici care te vor ajuta să capturezi rapid ideile muzicale, să îți creezi o bibliotecă, cu idei, să le vizualizezi și editezi, precum și să le partajezi. Dintre acestea amintim caracteristica de detectare automată a unei melodii redate și declanșarea înregistrării ei în mod automat, opțiunea de a evalua ideile de cântece cu 1-5 idei muzicale 2stele pentru a identifica mai ușor favoritele, compatibilitatea cu iCloud Drive, GarageBand și Logic Pro X (pe Mac), analizarea automată a melodiei redate și afișarea măsurilor muzicale, precum și sugestia denumirilor acordurilor.

Așadar vorbim despre o aplicație complexă pentru muzicieni, care va fi simplu de folosit de către oricine atunci când are o idee de melodie nouă pe care dorește să o înregistreze folosind ceva mai complex decât banala aplicație „Reportofon”, pentru a o găsi cu ușurință și partaja prietenilor sau fanilor din lumea întreagă.

Idei muzicale este disponibilă pe App Store sub forma unei aplicații universale pentru iPhone și iPad, fiind însă compatibilă doar cu acele dispozitive ce au instalat iOS 9.1 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare. Dimensiunea aplicației este de 122 MB, iar o traducere în limba română este disponibilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.