GarageBand este una dintre cele mai populare aplicații Apple pentru iPhone și iPad disponibilă pe App Store, ea oferindu-le utilizatorilor o serie de instrumente muzicale virtuale și un studio de înregistrare complet echipat pentru a crea și edita muzica dintr-un singur loc, direct de pe dispozitivele pe care le au mereu la ei. Această aplicație complexă și folosită tot mai des nu doar de amatori, cât și de profesioniști devine și mai complexă astăzi, când gigantul american publică o actualizare majoră pentru ea, actualizare ce introduce o serie de instrumente noi și importante.

Versiunea 2.1 de GarageBand pentru iPhone și iPad este disponibilă acum pe App Store, alături de noua aplicație Apple „Mementouri Muzicale”, oferind instrumente noi și compatibilitate cu, caracteristicile celor mai noi dispozitive iOS. Buclele live reprezintă una dintre cele mai importante caracteristici ale noii versiuni de GarageBand, ele putând fi utilizate pentru a crea muzică prin declanșarea buclelor instrumentale și a unor efecte de tip DJ în timp real, folosind gesturi Multi-Touch. Cu privire la această nouă caracteristică este important de reținut că ea este disponibilă pe toate dispozitivele iPhone 5 (sau mai recente), iPad 4 (sau mai recente), precum și pe celelalte modele de iPad sau iPod touch mai noi.

În plus, versiunea 2.1 de GarageBand introduce opțiunea de a adăuga un toboșar virtual în melodia pe care o creezi, acesta urmând a reproduce la tobe sunete realiste și caneluri electronice, oferă posibilitatea de a înregistra în timp real ajustările făcute la butoanele de control ale oricărora dintre instrumentele muzicale tactile, introduce posibilitatea de a crea și edita curbele de automatizare pentru a controla volumul oricărei piste și permite modelarea sunetului unui instrument tactil sau a unei înregistrări audio prin folosirea Egalizatorului Simplu sau a Compresorului. Utilizatorii care dețin un adaptor de chitară bas vor putea să o conecteze la iPhone și să se bucure de noile mecanisme de amplificare a basului de colecție și moderne.

În continuare, în lunga listă cu noutăți introduse în versiunea 2.1 a aplicației GarageBand pentru iPhone și iPad, compania americană menționează că aceasta adaugă peste 1.200 de bucle Apple și sunete, permite înregistrarea simultană a unui număr de până la 32 de piste (de pe iPhone 5s, iPad Air, iPad mini 2 sau modelele mai recente, care au interfață audio terță compatibilă), oferă posibilitatea de a utiliza aplicații instrumentale terțe în melodii cu Extensiile Unității Audio (dacă acestea sunt compatibile cu Extensiile Unității Audio), este capabilă să importe sau exporte proiectele în iCloud Drive și este compatibilă cu caracteristica 3D Touch a iPhone 6s/6s Plus, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a o folosi pentru a interpreta melodii la pian cu aftertouch polifonic. Totodată, noua versiune de GarageBand aduce compatibilitate și cu iPad Pro.

Aplicația GarageBand este disponibilă pe App Store în format universal pentru iPhone și iPad, putând însă fi instalată numai pe acele dispozitive care rulează iOS 9.1 ori o versiune ulterioară a sistemului de operare. Actualizarea poate fi descărcată de pe App Store>Actualizări, iar aplicația poate fi instalată urmând linkul de mai jos:

*Notă: Aplicația este disponibilă gratis pentru utilizatorii ce au activat un iPhone sau iPad nou, după luna septembrie a anului 2013, iar actualizarea este gratuită pentru toată lumea.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.