Apple a lansat luni noaptea cea de-a doua versiune beta a iOS 9.3, oferind-o sub formă de actualizare pe dispozitivele tuturor dezvoltatorilor de aplicații înregistrați. Noul iOS 9.3 beta 2 vine la două săptămâni distanță de prima versiune beta de iOS 9.3 și la peste o lună de lansarea versiunii finale iOS 9.2.

Actualizare 27 ianuarie, ora 20:01: iOS 9.3 beta public 2 a fost lansat de către Apple, la două zile distanță de versiunea beta oferită dezvoltatorilor. Atât iOS 9.3 beta public 2, cât și iOS 9.3 beta au același număr de build, deci, prin urmare, aduc exact aceleași noutăți (vezi mai jos). Utilizatorii care și-au înscris dispozitivele iPhone, iPad sau iPod touch în programul Apple Software Beta vor putea efectua actualizarea la cea mai recentă versiune beta de iOS folosind caracteristica actualizare software. Cei care nu și-au înscris dispozitivele în programul Apple, vor trebui întâi să facă acest lucru pentru a putea descărca profilul de configurare necesar efectuării acestei actualizări.

iOS 9.3 beta 2 este disponibilă sub forma unei actualizări disponibilă în Configurările iPhone, iPad și iPod touch pe dispozitivele dezvoltatorilor care au instalat un profil de configurare, precum și pe Apple Developer Center.

iOS 9.3 reprezintă, așa cum am putut vedea încă din prima versiune beta, o actualizare majoră pentru iOS 9, în condițiile în care nu introduce numai corecturi de erori și îmbunătățiri în privința performanțelor, ci și funcționalități noi și importante. Poate cea mai interesantă dintre acestea este modul nocturn, care, odată activat, va reduce cantitatea de lumină albastră la care sunt expuși ochii utilizatorilor – în mod automat, la sosirea serii, dacă este programat – prin comutarea ecranului dispozitivelor iPhone, iPad și iPod touch la un spectru de culori mai galben (cald). Astfel, Apple ne spune că ecranul nu va mai fi obositor, iar noi vom adormi mai ușor.

Alături de această caracteristică, Apple a introdus o serie de funționalități adresate în special mediului educațional, unde utilizatorii de iPad vor beneficia de posibilitatea de a configura profile multiple, de o aplicație „Sală de clasă” și de multe altele. În plus, aplicații precum Notițe au primit opțiunea de a configura parolă pentru a proteja pe cele mai importante, Sănătate a primit o vizualizare „Activitate” similară celei de pe Apple Watch, pentru a facilita vizualizarea activității și a obiectivelor configurate de utilizator. Și pentru că veni vorba despre ceas, utilizatorii vor avea posibilitatea de a asocia cu iPhone două sau mai multe Apple Watch-uri care rulează watchOS 2.2 (o versiune a sistemului de operare testată, de asemenea, de compania americană). În ceea ce privește utilizatorii de iPhone 6s și iphone 6s Plus, aceștia se vor bucura de noi scurtături rapide 3D Touch pentru aplicații, cum ar fi Vremea, Configurări, Busolă, Sănătate, App Store, iTunes Store și de noi gesturi de privire rapidă pentru App Store. Și nu în ultimul rând, iOS 9.3 va introduce și câteva caracteristici noi pentru CarPlay, cum ar fi secțiunile „Noutăți” și „Pentru dvs.” în aplicația Muzică, precum și o caracteristică „În apropriere” în hărțile afișate pe ecranul mașinii, care îi va ajuta pe utilizatori să găsească puncte de interes din proximitate.

Dacă te întrebi ce noutăți aduce în special iOS 9.3 beta 2, ei bine, mai jos vom vorbi numai despre acestea.

iOS 9.3 beta 2 și iOS 9.3 public beta 2 – iată ce noutăți aduc

  1. Comutator pentru modul „Mod Nocturn” în centrul de control – Încă de la lansarea iOS 9.3 beta 1 s-a descoperit pe pagina de previzualizare a acestei actualizări de pe site-ul web al Apple din Canada că gigantul american intenționează să introducă un nou element în centrul de control. Nu vorbim despre un comutator pentru activarea rapidă a modului de consum redus, de exemplu, ci despre un comutator ce permite activarea rapidă a modului nocturn. Practic, Apple face mult mai rapidă activarea/dezactivarea acestui mod introducându-l în meniul accesibil de oriunde. Aici, utilizatorii îl vor găsi pe ultimul rând de butoane, chiar în mijloc, pictograma acestuia fiind un ochi stilizat cu o semilună în interior. Atingând această pictogramă va apărea pe ecran un meniu suplimentar ce permite activarea modului până în ziua următoare sau până când vei alege să îl dezactivezi manual.
  2. Reorganizare a configurărilor pentru modul nocturn – comparativ cu iOS 9.3 beta 1, configurările pentru modul nocturn sunt în iOS 9.3 beta 2 ascunse într-un meniu suplimentar din ramura „Afișaj și luminozitate” a Configurări. Acesta poartă denumirea „Mod nocturn” și setările bine caracteristicile ce țin de acest mod de celelalte setări pentru afișaj și luminozitate.IMG_0993
  3. Secțiune nouă „Bibliotecă media” în Intimitate – aceasta va afișa toate aplicațiile care vor solicita acces la biblioteca media proprie, utilizatorul putând astfel să restricționeze sau ofere accesul oricând dorește.IMG_0994
  4. Elimină opțiunea „Fixați fundalul” din scutătura 3D Touch a aplicației Configurări.IMG_0995
  5. Afișează cadranul de ceas curent de pe Apple Watch în aplicația Watch.

Aceleași noutăți sunt disponibile și în iOS 9.3 public beta 2.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.